Poreč i Mladost Marina Kaštela obranili naslove prvaka Hrvatske u juniorskoj konkurenciji

Objavljeno: Nedjelja, 18 Siječanj 2015 16:54 Autor:

Od petka se u Rovinju igrala završnica juniorskog prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji. U obje konkurencije se po osam ekipa borilo za naslov. Prvenstvo je okončano danas, a prvaci su isti kao lani. Poreč je prvak Hrvatske u ženskoj konkurenciji, Mladost Marina Kaštela u muškoj. 

OK Poreč do naslova je došao čistom, uvjerljivom pobjedom u tri seta protiv zagrebačke Mladosti. Uzvratili su na taj način zagrebačkom klubu za poraz na startu turnira. Igrale su Porečanke sve bolje kako je turnir odmicao, a u polufinalu i finalu odigrale su odlične utakmice. Bile su najbolje kada je bilo najvažnije i posve zasluženo uzele su novi trofej. U utakmici za treće mjesto ŽOK Osijek 06 bio je bolji od Azene iz Velike Gorice.

OK Poreč je do drugog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske stigao je u sastavu: Lena Burilo, Vedrana Jakšetić, Rene Sain, Natania Levak, Dea Rupčić, Valentina Duspara, Elana Licul, Ivana Sučić, Nikolina Sliško, Ivana Čosić, Lina Rogović, Lana Abramović. Treneri zaslužni za uspjeh kluba iz Poreča su Miodrag Stojaković i Zoran Jendrašić. 

Porec 316 x 211

- S malim oprezom dočekali smo završnicu prvenstva Hrvatske, jer dvije tehničarke, Jakšetić i Rupčić, te libero Sain bile su s juniorskom reprezentacijom Hrvatske i priključile su nam se tek tri dana prije prvenstva. Znali smo da ćemo rasti kako natjecanje bude odmicalo, tako da nas poraz od zagrebačke Mladosti na startu turnira nije zabrino. Ispada da je polufinale protiv Osijeka, bilo finale prije finala. Odigrale su cure odlično, ispunile sve taktičke zahtjeve koje smo pred njih stavili. Psihički je to bila teška utakmica, jer Osijek je nakon što smo ih lani porazili u utakmicu ušao iznimno motiviran. Što se tiče finala tu me je Mladost čak malo i razočarala. Mi smo odigrali dobro, a oni nakon prvog seta  nisu bili pravi. Možda su nas malo i podcijenili, ušli u susret s pristupom lako ćemo, jer dobili su nas na startu turnira i na seniorskoj završnici kupa. Zasluženo smo osvojili naslov, uz djevojke koje su osvojile pojedinačne nagrade odličan turnir odigrala je i Levak, koja nije dobila nagradu, jer se za blokerice nisu dodijeljivale - komentar završnog turnira prvenstva Hrvatske dao je trener OK Poreč Zoran Jendrašić. 

Pojedinačne nagrade kod juniorki pripale su:

Najbolji igrač: Lena Burilo (OK Poreč)
Najbolja primačica/pucačica: Božena Čulo(HAOK Mladost)
Najbolja tehničarka: Vedrana Jakšetić(OK Poreč)
Najbolji libero: Rene Sain(OK Poreč)

Rezultati:

Finale:
HAOK Mladost – OK Poreč 0:3 (23:25,17:25,15:25)
Za treće mjesto:
ŽOK Azena Velika Gorica- ŽOK Osijek 06 0:3 (10:25,17:25,25:27)

Konačni poredak juniorki:

1. OK Poreč
2. HAOK Mladost
3. ŽOK Osijek 06
4. ŽOK Azena Velika Gorica
5. OK Zadar
6. ŽOK Vukovar
7. OK Grobničan
8. OK Marina Kaštela

U konkurenciji juniora OK Mladost Marina Kaštela još jednom se pokazala kao najbolja. Do trećeg uzastopnog naslova stigli su uvjerljivo. U pet utakmica na završnici u Rovinju Marinci su izgubili tek dva seta. Posebno uvjerljivi bili su u polufinalu i finalu, do prilike da brane naslov došli su pobjedom protiv Zadra. Finale su odigrali sjajno, dominirali od početka do kraja, zagrebačkoj Mladosti u tri seta dopustili su da osvoji tek 35 malih poena ukupno. U susretu za treće mjesto Zadar je bio bolji od Murse, tako još jedna medalja odlazi put Dalmacije.

Do naslova prvaka Hrvatske OK Mladost Marina Kaštela stigao je pod vodstvom trenera Ivana Andromaka i Fabijan Ćosića. Prvaci Hrvatske su sljedeći momci: Petar Višić, Petar Đirlić, Marko Sabljić, Marin Tomić, Ivan Kulušić, Joško Melvan, Damir Botić, Alen Bašić, Ivan Bašić, Stipe Perić, Ivan Cikojević i Ante Botić.

Marina Kasteal 316 x 211


- Mislim da smo bili najkvalitetnija i najbolja ekipa na turniru završnice, a to je na kraju pokazao i rezultat. Odigrali smo jako dobro čitav turnir, pogotovo finale. Taktički smo odigrali sjajno utakmicu protiv Mladosti, ispunili sve zacrtano. Servirali izvrsno i na naš naslov nema zamjerke - izjavio je trener Mladost Marina Kaštele, Ivan Andromak

Pojedinačne nagrade kod juniorki pripale su:

Najbolji igrač: Petar Đirlić (OK Mladost Marina Kaštela)
Najbolja primač/pucač: Krunoslav Mikačević (HAOK Mladsot)
Najbolji tehničar: Petar Višić (OK Mladost Marina Kaštela)
Najbolji libero: Marko Sabljić (OK Mladost Marina Kaštela)

Rezultati:

Finale:
OK Mladost Marina Kaštela– HAOK Mladost 3:0 (25:10, 25:14, 25:11)
Za treće mjesto:
OK Zadar- MOK Mursa 3:2  (25:23, 18:25, 25:11, 21:25, 15:10)


Konačni poredak juniora:

1. OK Mladost Marina Kaštela
2. HAOK Mladost
3. OK Zadar
4. MOK Mursa
5. OK Karlovac
6. OK Croatia
7. MOK Rijeka
8. OK Rovinj

Autor: M.Gojak