Porečanka Miloš najbolja napadačica Hrvatske na turniru za EP

Objavljeno: Utorak, 17 Travanj 2012 17:23 Autor:
Prošlog tjedna igrale su se utakmice drugog kruga odbojkaških kvalifikacija za plasman na juniorska Europska prvenstva na kojima su hrvatske juniorke utakmice svoje skupine igrale u Novoj Gorici, a juniori u ukrajinskom Harkivu.

Juniorke, za koju su igrale i Porečanke Laura Miloš i Nika Mostahinić, bile su daleko uspješnije. S tri pobjede i dva poraza osvojile su drugo mjesto na turniru, iza domaćina Slovenije, te su tako izborile plasman u treći, završni krug kvalifikacija. Hrvatska je u Novoj Gorici pobijedila Sloveniju 3:2, te Ukrajinu i na kraju Španjolsku s po 3:1, dok je izgubila od Belgije na otvaranju natjecanja 2:3, te od Švedske 1:3.

Miloš je u pobjedi nad Ukrajinkama proglašena i najboljom napadačicom i apsolutno najboljom igračicom utakmice, dok se u pobjedi nad Španjolkama okitila titulom najbolje obrambene igračice susreta. Miloš je ujedno bila i najbolja napadačica Hrvatske na cijelom turniru, dok je Mostahinić igrala u ulozi libera.

Slovenija se izravno plasirala na EP što će se od 18. do 26. kolovoza održati u Ankari. Hrvatska i Belgija su kao drugo i trećeplasirana izborile treći krug kvalifikacija na kojem će u konkurenciji Njemačke, Francuske, Rumunjske, Finske, Bugarske i Austrije odlučiti kojih će se još pet reprezentacija plasirati na EP. Treći krug kvalifikacija igra se od 12. do 15. srpnja.

Juniori, za koje je igrao i Rovinjac Sandro Venier, u Ukrajini nisu uspjeli upisati niti jednu pobjedu, već su se porazima od Belgije, domaćina Ukrajine i Izraela od po 0:3, Mađarske 2:3, Nizozemske 1:3, oprostili od daljnjih kvalifikacija.

 

Izvor: Glas Istre