Povijesna pobjeda za MOK Umag-CPM Umago

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Prosinac 2015 22:03 Autor:

U subotu 12. prosinca u sportskoj dvorani Gimnasium u Rovinju, odigrano je 4. kolo 2.HOLZ seniori, između ekipa MOK ROVINJ i ekipe MOK UMAGA-CPM UMAGO. Utakmica koja će za igrače MOK UMAG-CPM UMAGO ostati zapamćena kao povijesna utakmica, u kojoj su stigli do prve pobjede.  

Na teren sportske dvorane u Rovinju, istrčali su dečki MOK Umaga-CPM Umago u sastavu: Burić Luka (C), Arijan Dragić, Burić Karlo, Banković Leonard, Drača Miroslav, Čelebić Luka, Favretto Leonardo, Turcovich Eric, Purišić Martin i Leo Savić, braniti boje Umaga, predvođeni našim iskusnim trenerom Draganom Salapurom.

Dečki su dosta dobro ušli u meč i vodila se dosta izjednačena borba. Ipak, nakon dobrog starta u prvom setu,  domaćin privodi set kraju u svoju korist, rezultatom 25:19. U drugom setu trener Umaga, Dragan Salapura,  nije mijenjao sastav, i to se pokazalo pravim potezom jer dečki su pokazali odličnu borbenost i set zaključili u svoju korist sa 25:20.

Treći set domaći igrači započinju smireno i sigurno te su stvorili odmah i veliku prednost od 8 poena,  i tako je bilo do kraja 3 seta koji opet završava u korist domaćih odbojkaša. Četvrti set umaški odbojkaši kreću bolje. Ali rezultatski do sredine seta čak domaćin je poveo, no naši dečki preokreću rezultat i dobivaju 4 set i time otvaraju mogućnost dalje borbe u petom setu

U petom setu neizvjesno je do rezultata 10:9 za Umag, nako čega domaćin Rovinj stvara mini beak od 4 uzastopna poena i dolazi do rezultata 13:10 za Rovinj. NO, naši dečki (svi do zadnjega) izvlače iz sebe ono najbolje i sa 3 bloka i dva odlična servisa privode set kraju i dobivaju rezultatom 15:13 i tako dolaze do prve povijesne pobjede za MOK Umag-CPM Umago.

MOK Umag-CPM Umago je tako ostvario svoju prvu povijesnu pobjedu u ovom službenom natjecanju u četvrtom nastupu i prvu godinu takmičenja u 2. HOLZ seniori. Čestitke na iskazanoj borbenosti i zalaganju. Tako se brane boje kluba. Dečki MOK Umaga-CPM Umago, su pokazali veliki napredak u ovih dva mjeseca i sigurno je da je ogroman napredak vidljiv u njihovoj igri, i to je urodilo i prvom pobjedom, pod palicom našeg trenera Dragana Salapure.

Auto: Edi Forza