Povijesna utakmica za Nantes

Objavljeno: Srijeda, 11 Travanj 2012 11:06 Autor:
Povijesna utakmica za Nantes Foto: www.piemontevolley.it

Playoff u Francuskoj se nastavlja po ubrzanom rasporedu i samo tri dana nakon završetka četvrtfinala Nantes i Tours će odigrati prvu utakmicu polufinala. Dok se Tours praktično ''preplatio'' na polufinala, ovo je povijesna utakmica za Nantes. Po prvi put došli su do polufinala playoffa doigravanja i to je najveći uspjeh u povijesti kluba.


Samo tri dana nakon što su izboriti ulazak u polufinale Nantes nastavlja svoj put u playoffu. Nakon tri četvrtfinalne utakmice Nantes je izbacio četvrtoplasiranu momčad nakon regularnog dijela sezone, Cannes. Treća utakmice je bila taktičko remek djelo trenera Martina Demara jer su nadvisili Cannes u svim elementima igre i potpuno ih razbili. U toj utakmici Nantes je imao čak tri igrača s dvoznamenkastim učinkom Linza, Krolisa i Holubeca.

Zanimljivo da ovaj put Krolis nije bio najučinkovitiji igrač Nantesa već je to bio Čeh Linz. Tehničar Halilović je za razliku od prve utakmice u Cannesu puno bolje organizirao igru i to je zapravo donijelo prevagu. Sada ih očekuje najmanje dvije utakmice s Toursom no u Nantesu ne misle sada stati. Samo prije tri godine bili su malo poznati klub čak i u francuskim okvirima, a sada su na pragu finala prvenstva i ulaska u Ligu prvaka.

- Ovo je zaista veliki uspjeh za nas. Do prije nekoliko godina bili smo nepoznati klub u Francuskoj, a sad smo na pragu Lige prvaka. Ovo nije samo uspjeh mene i mojih igrača već i ljudi koji stoje iza ovog kluba. Moram se zahvaliti i čestitati svima u klubu jer je ovo naš zajednički uspjeh. Ne možemo sada stati, ovo je velika prilika za nas i sada trebamo pokazati našu snagu. Tours je najveći mogući motiv jer se radi o najboljoj momčadi u Francuskoj u posljednjih nekoliko godina. Ne bojimo ih se, pobijedili smo ih ove sezone pred svojim navijačima i mislim da to možemo ponoviti opet - izjavio je trener Martin Demar.

Tours je s očekivanih 2:0 eliminirao Paris u četvrtfinalu no u uzvratu nisu pobijedili tako lako. Prvi ogled je u potpunosti pripao Toursu iako Parižani nisu odigrali tako lošu utakmicu. Logično, očekivalo se da će Parižani u drugoj utakmici pasti puno lakše ali to se nije dogodilo. Da nije bilo Davida Konecnyja i njegovih 35 poena tko zna kako bi se utakmice odvijala. Konecny je u 35 poena ugradio čak 10 as servisa što je nevjerojatan podatak. Već je puno puta spomenuto da Tours ima imperativ osvajanja prvenstva, ali Tours igrom ne briljira, a Nantes je sve samo ne bezopasna momčad. Momčad Mauricia Paesa je ove sezone već pala u Nantesu i to izaziva dodatnu dozu opreza u Toursu.

Trener Paes je izjavio:

- Samo kolektivom možemo doći do naslova prvaka. Pojedinačni učinak neće imati previše utjecaja na rezultat ako cijela momčad ne odigra dobro. To znači da svi igrači moraju dati svoj maksimum za ostvarenje ovog cilja, a pritom ne smijemo dopustiti da imperativ rezultata utječe na našu igru.

Direktor Foussard je izravno najavio polufinalne utakmice:

- Iskreno očekivao sam Cannes u polufinalu, pogotovo nakon što su slavili u drugoj utakmici. Ipak Nantes me impresionirao tijekom ove sezone, jaka su i homogena momčad, pogotovo kod kuće. Kao klub napreduju iz godine u godinu i nisu bez pokrića došli do polufinala. Moramo biti jako oprezni, u Nantesu smo izgubili ove sezone, a na nama će sada biti još veći pritisak nego u toj utakmici. Nantes, kao ni Paris, nema što za izgubiti i nikad nije lako igrati protiv takvih momčadi.


Dvoznak.com