Povijesni nastup odbojkašica Đakova u 1.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi

Objavljeno: Petak, 17 Listopad 2014 20:29 Autor:
Odbojkašice Đakova Odbojkašice Đakova

Po prvi puta u povijesti kluba OK Đakovo nastupit će ove sezone u 1.A HOL, u drugoj skupini. Kruna je to dugogodišnjega rada trenera Božića i stručnog stožera Đakova, koji je odradio odličan posao uz izvrsnu podršku cijelog igračkog kadra.

Svaka pobjeda ostvarena je uz mizerne uvjete rada, naime, odbojkašice Đakova imaju tek dva termina u trećini dvorane u kojoj igraju u Đakovu, te moraju putovati po okolnim selima na treninge, a o proračunu da ne govorimo.Pripreme kluba počele su dosta kasno, možda je i to razlog slabijeg ulaska u sezonu, te poraza od Dubrovnika u prvome kolu, u gostima. Đakovčanke imaju sjajne terene u pijesku, te se odbojka u Đakovu igra cijele godine, što kod sve većeg broja ljudi budi želju za ovim sportom. 

Igrački kadar slabiji je nego prethodne godine, pogotovo na poziciji tehničara, ekipa je pomlađena, ali i 'gladna' uspjeha. Đakovčanke su vjerojatno najmlađa ekipa lige, koja svojim podvizima u mlađim kategorijama upada u oči i običnome prolazniku. Naime, redove Đakova od prošle sezone napustilo je čak pet igračica, dok su dovedene dvije igračice iz druge ekipe Osijeka, na dvojnu registraciju, riječ je o Emi Pavičić i Barbari Fabulić.
Usprkos pomlađenome igračkom kadru, Đakovo se ne namjerava predati u borbi za ostanak u elitnome razredu hrvatske odbojke. Izričiti cilj kluba je ostati u ligi, što potvrđuje i izjava trenera Božića:

- Primarni cilj je ostanak u prvoj ligi, u drugoj skupini, iz razloga što imamo kvalitetne kadetkinje, a posebno mlađe kadetkinje koje bi za dvije, tri godine trebale preuzeti primat u prvoj ekipi. Ovaj projekt je prvenstveno zamišljen kao domaći, uz poneku igračicu sa strane, a svakako je intencija stvaranja domaćeg kvalitetnog kadra za igranje prve lige, jer jedino na taj način klubovi u budućnosti mogu graditi svoju perspektivu.

Igračica OK Đakova, Mirna Bušić izjavila je:

- Svjesne smo rezultata kojega smo ostvarili, nije mala stvar biti dio odbojkaške elite u Hrvatskoj. Na nama je da damo sve od sebe i osiguramo ostanak koji bi kroz određeni broj godina mogao voditi i do konkretnijeg rezultata.

Đakovčanke su već ostvarile mnogo, ali bi ekipa bila u stanju pružiti još više kada bi klubu pripomogao i nekakav domaći sponzor. Građani Đakova već ovaj vikend imaju priliku vidjeti svoje cure na djelu, u subotu, 18.10. u 17:00 sati, u nastavno-sportskoj dvorani gostuje ekipa Splita 1700.

                                                                                                                                                 Autor: Zvonimir Božić