Povijesni uspjeh odbojkašica Siska

Objavljeno: Srijeda, 09 Travanj 2014 13:31 Autor:
U posljednjem kolu doigravanja 2. A HOL Centar za plasman od 1. do 6. mjesta odbojkašice Siska pred sedamdesetak vjernih navijača savladale su OK Varaždin 3:1 (25:11,25:16,23:25,25:14).

Ovom pobjedom Siščanke su osvojile drugo mjesto i definitivno potvrdile plasman u 1.B ligu. Medalje i pehar odbojkašicama Siska podijelio je dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza gospodin Željko Jurčević.

Generacije i generacije odbojkašica Siska pokušavale su ostvariti plasman u 1. B ligu, a ovoj generaciji to je konačno i uspjelo. Doduše i zadnjih desetak godina sisački sastav igrao je vrlo važnu i značajnu ulogu u regiji Centar (Duga Resa, Karlovac,Čakovec, Varaždin, Vrbovec, Bjelovar, Daruvar, Zagreb, Velika Gorica, Zaprešić, Ivanić Grad, Petrinja i Glina) te gotovo svake sezone bio u samom vrhu.

Do sada su tri puta kroz drugačiji sustav natjecanja, kao prvakinje regije Centar u sezonama 2005./2006., kada su proglašene najboljom ženskom ekipom Grada Siska, te 2007./2008. i 2008./2009. pod vodstvom trenerice Lidije Štefančić Šeperac sudjelovale u kvalifikacijama za 1.B ligu. Uvijek su bile blizu cilja,ali nikada se nisu uspjele plasirati.
Prošlu sezonu imale su isti broj bodova kao prvoplasirane ŽOK Vrbovec, ali slabiju set razliku i kvalifikacije su im izmakle za samo dva seta.

Sezona 2013./2014. odbojkašicama Siska pružila je novu priliku za plasman u viši rang i mrvicu lakši put uslijed reorganizacije lige. Prozivka za novu sezonu započela je sredinom kolovoza 2013. Odazvalo se osamnaest igračica, a četiri igračice iz dotadašnje prve postave nisu se pojavile. Neke su zbog fakultetskih obveza prestale igrati, a dvije su otišle igrati u drugi klub.
Trenerica Amela Halkić imala je tešku zadaću da sa mladom (maloljetnom) seniorskom ekipom ostvari zadani cilj, plasman u 1.B ligu.
Marljivim i napornim radom, uz veliko odricanje i zalaganje, krenulo se u natjecateljski dio nove sezone. I tu nije moglo bez problema. Prvi dio prvenstva obilježili su problemi sa ozljedama i bolesti. Samo par utakmica Siščanke odigrale su u istom sastavu, ali nisu se dale i borile su se kao lavice.
U osnovnom dijelu prvenstva odbojkašice Siska odigrale su 16 utakmica, 12 utakmica su dobile, a samo 4 izgubile. U doigravanju za prvaka ubilježile su još 6 pobjeda iz 6 utakmica i tako dodatno poboljšale ionako impresivan učinak.
Usporedbe radi, prošlogodišnje prvakinje regije Centar, ŽOK Vrbovec, ove sezone pale su na 12. mjesto, a OK Sisak ponovo je ostao u samom vrhu, odmah iza neprikosnovene HAOK Mladost II.
Također nužno je naglasiti da su odbojkašice Siska jednako uspješne i u školi,mahom su sve vrlo dobre i odlične učenice.

I to nije sve !

Odbojkašice Siska imaju i najveći broj navijača.U prosjeku ih je na domaćim utakmicama gledalo stotinjak gledatelja, a niti na gostovanjima nisu bile bez potpore.

Na koncu, valja priznati da nije sve bilo idilično. Tijekom doigravanja pojavili su se određeni problemi, poljuljavši atmosferu u ekipi ali na sreću nisu utjecali na rezultat. U konačnici, vjerni navijači, bivša i sadašnja uprava OK Sisak s pravom mogu biti ponosni na rezultate koje su im priuštile mlade odbojkašice. Očito je da nema straha za budućnost ženske sisačke odbojke, a konačno su se počeli i ubirati plodovi dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada.

Još jednom naglasimo: ovaj veliki, povijesni uspjeh za odbojkaški Sisak, uz vjerne navijače, roditelje, upravu OK Sisak (bivšu i sadašnju) najzaslužnije su odbojkašice: Lucia Babić, Sara Kardaš, Ivona Komosar, Azra Hodžić, Ana Sabljak, Kristina Majstorović, Ana Marija Vanić, Ejla Muratagić, Ana Petrović, Marta Šarar, Lucija Bakonji, Lara Kardaš, Hana Petrović, Stela Pavičić, Monika Papić, Sara Culjaga, Paula Pufek, Iva Delić i trenerica Amela Halkić. Čestitke svima !

M. Hodžić