Povratak na vrh tablice nakon samo četiri dana

Objavljeno: Petak, 02 Ožujak 2012 Autor:
Samo četiri dana odbojkaši osječkog prvoligaša nisu bili na vodećoj poziciji državnog prvenstva. Nakon poraza u Rijeci prošlog vikenda, Mursa je samo nakratko prepustila primat. No nakon što je u 21. kolu na domaćem parketu upisala tri boda protiv Varaždina, sastava koji se bori za ostanak u društvu najboljih, prvoligaš s Drave vratio je stvari u normalu. Nova pobjeda najavila je povratak starim navikama. Ponovo je uspostavljen temelj za nastavak uspješnog niza, a poraz Rovinja kod Centrometala gurnuo ih je na vrh tablice.

- Lijepo je ponovo biti vodeći, kao što smo i bili veći dio prvenstva. Ipak, najvažnije je bilo što je brže oporaviti se od riječkog poraza. Tada nismo mogli pružiti maksimum zbog objektivnih problema, koje smo imali i protiv Varaždina. U igru nisu ulazili Puljić i Dudaš, ali suigrači su pokrili njihov izostanak i na parketu ostavili što se i očekivalo - kaže trener novog (starog) lidera, Leonard Barić.

Protiv gostiju (vodi ih Osječanin Tomo Paun, nap.a) koji se trenutačno nalaze na pretposljednjem mjestu prvoligaške karavane, Barić je na parket ponovo poslao "šarenu" postavu. Od standardnih i onih iskusnijih svoje su mjesto zauzeli Kolarić i Prlić te kapetan Suk. Ovaj tercet bio je potpomognut mladim snagama, ponovo su prigodu za dokazivanje imali Ščerbakov, L. Vranješ, K. Šućur i Ivković, koji je zagrao na liberu.

- Naše mlade snage svoju su prigodu zaslužili i zalaganjem na treninzima. Dobra vijest je što se izostanak nekih igrača nije osjetio, a to znači da smo dobro odradili posao - kaže Barić.

Mursa će sada prigodu za nastavak pobjedničke serije tražiti na gostovanjima. Slijede dva uzastopna, u subotu u Zadru, te tjedan dana kasnije u Vukovaru.

 

Izvor: Glas Slavonije

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten