Predsjednik Barač dobio plaketu na Kongresu CEV-a u Danskoj

Objavljeno: Utorak, 01 Listopad 2013 Autor:
Predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač prošlog je vikenda u danskoj prijestolnici Kopenhagenu sudjelovao na XXXIV. kongresu Europskog odbojkaškog saveza (CEV), te zajedno s ostalim uglednim gostima nazočio završnici Europskog prvenstva na Parken stadionu, u kojoj su ruski odbojkaši prvi put nakon raspada Sovjetskog saveza osvojili naslov europskih prvaka.

Na Kongresu je predsjednik Barač dobio svečanu plaketu za sudjelovanje hrvatskih odbojkaša i odbojkašica u kvalifikacijama i završnici europskih prvenstava 2013. godine.

Našem je predsjedniku u kopenhagenskom hotelu Scandic plaketu uručio Aleksandar Boričić (na fotografiji uz predsjednika Barača), prvi dopredsjednik CEV-a i predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije.
- U Kopenhagenu se razgovaralo i sudjelovanju hrvatskih odbojkašica u FIVB Grand Prixu 2014. godine. U sljedećim tjednima imat ću i nekoliko sastanaka s dužnosnicima FIVB-a na tu temu, a konačnu odluku o sudionicima ovog prestižnog natjecanja, koje bi sljedećeg ljeta prvi puta trebalo doći u Hrvatsku, možemo očekivati 2. prosinca u Lausannei - rekao je predsjednik Zdeslav Barač.

Zasjedanju Kongresa CEV-a u Kopenhagenu nazočio je i predsjednik Međunarodnog odbojkaškog saveza (FIVB) Brazilac Ary Graça, koji je tom prigodom održao i vrlo nadahnut govor.
- Čestitam predsjedniku CEV-a, gospodinu Andreu Meyeru, na impresivnim podacima koje nam je iznio. Europa je zaslužila ovaj uspjeh, za kojeg se zaista trebalo dosta potruditi. No, naš je cilj postići iste rezultate širom svijeta. Volimo se pohvaliti da je odbojka globalno drugi sport, odmah iza nogometa. Međutim, to zasad nije realnost i moramo još mnogo raditi da bismo osvojili globalna tržišta. U posljednjih 10 godina samo je pet zemalja osvajalo zlatne medalje na svjetskim prvenstvima u odbojci i odbojci na pijesku. Dakle, moramo pronaći nove metode rada kako bismo pokrenuli novi zamah odbojke i kako bismo stvorili proizvod zanimljiv i konkurentan svjetskim tržištima – naglasio je predsjednik FIVB-a Ary Graça, dodavši u razgovoru sa prvim čovjekom HOU Baračem da ga uskoro ponovno možemo očekivati i u Hrvatskoj.

HOU

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten