Predstavljen novi trener seniora OK Gorice Nikola Jugo

Objavljeno: Petak, 23 Siječanj 2015 23:53 Autor:

Na konferenciji za medije OK Gorice održanoj 23.01.2015. predstavljen je novi trener seniorske momčadi.

Na početku ove godine u klubu smo imali situaciju u kojoj smo morali mijenjati trenera seniorske momčadi i imali smo vrlo malo vremena za sve to izvesti. No, uspjeli smo angažirati novog trenera seniorske momčadi i on je Nikola Jugo. On je dugogodišnji odbojkaš i jedan od kvalitetnijih mladih trenera u Hrvatskoj - rekao je na današnjoj konferenciji za medije potpredsjednik OK Gorice Nenad Arbanas. Inače, Jugo je angažiran i u zagrebačkom odbojkaškom klubu Fortis u kojem vodi mlađe dobne kategorije odbojkašica, a njegov je najvažniji cilj u OK Gorici ići iz utakmice u utakmicu te iz jedne pobjede u drugu.

- Voljeli bi izboriti gornji dom 1.A lige, ali tu ne postoji nikakav imperativ. Ja i igrači ćemo dati sve od sebe. Cilj će nam uvijek biti prva sljedeća utakmica. Tako da sutra krećemo dalje u sezonu s OK Croatijom u kojoj sam donedavno bio i igrač - kazao je Jugo koji je od danas i službeno postao trener OK Gorice. S njime je jutros potpisan i ugovor te je sva potrebna papirologija dostavljena i verificirana od strane Hrvatskog odbojkaškog saveza. No, Jugo s igračima trenira već dva tjedna i, prema njegovim riječima, atmosfera kod igrača i njihova želja i volja za pobjedama iz treninga u trening sve je veća.

- Odaziv na treninge je velik, u svakom trenutku imam na raspolaganju otprilike 12 do 16 igrača. Dečki su stvarno zainteresirani i jedna se dobra atmosfera napravila. Tu bih želio zahvaliti i svom prethodniku Jurici Antiću koji je sve napravio i sve je nekako posložio. Ja ću probati s nekakve taktičke strane možda nekoliko stvari izmijeniti i napraviti. Dečki stvarno idu na „glavu“ i daju 120 posto od sebe - izjavio je Jugo te dodao kako se zahvaljuje i igračima, ali i Upravi što mu dali povjerenje do kraja ove sezone. Upravo do kraja sezone Jugo i OK Gorica imaju potpisan ugovor, a prema riječima potpredsjednika Nenada Arbanasa u dogovoru s ostatkom Uprave te igračima, ali i Jugom mogla bi se njihova suradnja i produžiti na sljedeću sezonu 2015./2016. No, ti planovi nisu u fokusu jer je sada najvažnija pobjeda nad OK Croatijom u nastavku sezone.

- Dosta toga ovisi o toj utakmici, dosta toga će se usmjeriti za budućnost, točnije za ostale dvije utakmice u ovom dijelu sezone. U utakmici s Croatijom vidim našu veliku šansu da skinemo uteg sa sebe, da igrači skinu uteg sa sebe i ja sa sebe. Znamo njihove prednosti i nedostatke. Nadam se da ih dečki neće podcijeniti jer imaju nekoliko izvrsnih igrača u svojim redovima - rekao je Jugo. No, tu treba spomenuti kako je upravo jedan od igrača OK Croatije u zimskom prijelaznom roku prešao u redove velikogoričkog prvoligaša.

- Riječ je o Mariju Hercegu, a uz njega je iz OK Rovinj došao i Sandro Venier. To su dva mlada talentirana igrača koji su kod nas došli kao pojačanja i koji su pokazali želju i volju da budu dio našeg kolektiva - dodao je Arbanas. Obojica novih igrača, kao i ostatak OK Gorice, uz novog će trenera, sutra s početkom u 14 sati u ŠSD Trnsko u Zagrebu igraju s OK Croatijom i imaju priliku ostvariti prvu pobjedu u 2015. godini.