Prezentacija i promocija odbojke u školama po Umagu

Objavljeno: Subota, 19 Ožujak 2016 06:21 Autor:

Dana 10. ožujka i 15. ožujka 2016.,  MOK Umag-CPM Umago, u suradnji sa ravnateljima škola g. Matom Vidovićem (OŠ Marija i Lina), te g. Ardenom Sirotićem (SEI Galileo Galilei), i sa nastavnicima tjelesnog odgoja, Draženom Lekšan i Sergejom Martinovićem,  održana je prezentacija odbojke radi promoviranja iste u mlađe dobnim kategorijama. 

Naime MOK Umag-CPM Umago djeluje već 3 godine (u dvoranskoj i odbojci na pijesku) a od ove jeseni se i službeno takmiči u 2 Hrvatskoj odbojkaškoj ligi zapad za seniore.

Pošto je sve više djece iz dana u dan zainteresirano za ovaj sport, odlučili smo kao klub približiti isti djeci u samim školama, kako bi kroz direktno iskustvo osjetili čari igre ovog sporta.

Prezentaciju je u ime kluba odradio naš vrhunski renomirani trener (ujedno i trener MOK Umag-CPM Umago) gospodin Dragan Salapura, (donedavni trener Hrvatske juniorske reprezentacije), koji je objasnio učenicima osnove značajke ovog sporta. Prezentacija je ovaj puta bila namijenjena 5. i 6. razredima.

Klub već radi sa desetak djece (muške) raznih uzrasta 2 puta tjedno. Ovime smo htjeli približiti djeci ovaj sport, i objasniti zašto je ovaj sport u svijetu jedan od najmasovnijih.
Zahvaljujemo se ovim putem ravnateljima škola i profesorima tjelesnog koji su omogućili približavanje ovog sporta djeci, u našem gradu, te popularizaciji istog. Ovo je bila već druga prezentacija, a u planu klub MOK Umag-CPM Umago ima još nekoliko do kraja kalendarske godine.

Autor: Edi Forza