Priznanja su motiv za daljnji napredak

Objavljeno: Petak, 25 Siječanj 2013 16:45 Autor:
Kada se u Đakovštini biraju najbolji sportaši(ce) i sportski kolektivi godine, u najužem izboru su i odbojkašice Đakova, koje su na proglašenju najboljih u 2012. godini primile dva velika priznanja.

Kada se u Đakovštini biraju najbolji sportaši(ce) i sportski kolektivi godine, u najužem izboru su i odbojkašice Đakova, koje su na proglašenju najboljih u 2012. godini primile dva velika priznanja. Drugu godinu zaredom, Đakovčanke su najbolja ekipa, što ne treba čuditi, jer su igračice Dragana Božica izborile nastup u drugom po snazi hrvatskom odbojkaškom razredu (Prva B liga), gdje nakon prvog dijela sezone zauzimaju drugo mjesto. Osim toga, Ivana Sučić je laureat u kategoriji sportašica godine, što je još jedan pokazatelj da je u Đakovu odbojka pravi hit.

- Naravno da svako priznanje veseli, posebno ona koja zaslužimo u matičnoj sredini. Ponosni smo na naše djevojke, koje ulažu velike napore i energiju, a to se vraća kroz rezultate. Uspjeh naše prve ekipe nije jedino na što smo ponosni. Pokrenuli smo još ranije škole odbojke u Đakovu, Strizivojni i Viškovcima, od jeseni radimo u Semeljcima i Budrovcima. Sve to okuplja oko 250 djece, što je široka baza - kaže tajnik OK Đakovo Ivan Lovrić.

Zadovoljstvo nije krio ni trener Božić, koji s ekipom u skromnim uvjetima ostvaruje odlične rezultate.

- Nisam u svojoj karijeri doživio da klub sa skromnim proračunom i malim brojem termina za trening ostvari ovakav uspjeh. Rezultati su najbolji pokazatelj stanja u klubu, stoga vjerujem da će ljudi odgovorni za sport u gradu pomoći da se taj progres nastavi. Ova priznanja za najbolji kolektiv i igračicu obvezuju nas da svi uložimo i dodatne napore za daljnji napredak, jer objektivno, rezulati su daleko ispred realnih okvira u kojima djelujemo - kaže trener najboljeg sportskog kolektiva u Đakovu.

Autor: N. Benčina