Prolaz Zuricha (ne) bi bio senzacija

Objavljeno: Utorak, 21 Siječanj 2014 Autor:
Piacenza je unatoč porazu u prvoj utakmici i dalje favorit za prolaz, no za to će morati pokazati puno više nego u nekoliko prethodnih nastupa. Volero je pak u komfornom položaju, njima je večeras dovoljno dobiti zlatni set.

Ni treća utakmica u 2014. godini nije bila sretna za Piacenzu, ligaški poraz od Modene produbio je njihovu rezultatsku krizu, koja nakon sjajne jeseni nikome u klubu nije bila ni u primislima. Ako ništa drugo, igračice su barem počele davati znakove života, sugerirao je poslije susreta trener Giovanni Caprara:
- Ovaj poraz je puno drugačiji od dva prethodna, s obzirom da nam je s druge strane bila ekipa izuzetno visokih tehničkih kvaliteta, a u napadačkoj igri smo pokazali određeni napredak.

Danas će im međutim trebati malo više od toga, jer ako se žele probiti u slijedeći krug Lige prvaka moraju pobijediti s 3-0 ili 3-1, te potom još osvojiti i famozni "zlatni set". U taboru Piacenze vjeruju da je to moguće, makar im recentni događaji baš i ne nude previše razloga za to.
- Volero je u prvoj utakmici zasluženo pobijedio, ali mi imamo kvalitetu da napravimo preokret, pod uvjetom da ostanemo čvrsto na zemlji i da pristup bude optimalan - rekao je u najavi generalni direktor Giorgio Varacca, a na njega se nadovezao predsjednik Vincenzo Cerciello:
- U Zurichu nismo ni izbliza prezentirali našu najbolju odbojku, međutim smatram da ne treba dovoditi u pitanje naše vrijednosti. Optimist sam što se tiče uzvratne utakmice, ako ćemo na terenu djelovati odlučnije ne strahujem za konačni ishod.

Volero je na svom parketu napravio najviše što je mogao, upisao je pobjedu koja donosi tri boda i u Italiju stižu sa značajnim kapitalom. U prošlotjednoj utakmici pokazali su da su na pravome putu, iznenadivši favoriziranu Piacenzu, čije su greške maksimalno iskoristili.

- Bile smo jako uzbuđene što smo došle u priliku igrati protiv Piacenze u Playoffu 12, naporno smo radile od početka sezone, kako bi dobile priliku doživjeti ovakav trenutak. Bilo je stvarno zabavno igrati danas, publika je bila apsolutno nevjerojatna, navijači su nas gurali u pobjedu - zaključila je američka tehničarka Courtney Thompson nakon prošlotjedne pobjede.

U redovima švicarskog prvaka svjesni su da Piacenza teško može ponoviti slabu igru iz Zuricha, bio je to susret prepun pogrešaka s obje strane, Volero ih je te večeri napravio čak 28 što je brojka s kojom večeras gotovo sigurno neće slaviti. Dobro je za njih što u ovu utakmicu mogu ući bez pritiska, budući da su eventualnu lutriju ''zlatnog seta'' osigurali, i ako stvari po njih krenu loše neće biti čudno ako će svu energiju čuvati za taj dio utakmice. Na teren će izići u istom sastavu kao i u prvoj utakmici, za ovaj uzvrat zagrijali su se rutinskom prvenstvenom pobjedom, u subotu su kao domaćini s lakoćom nadigrali Luzern

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten