Protiv borbenih Karlovčana uvjerljivih 3-0

Objavljeno: Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 16:29 Autor:
Protiv borbenih Karlovčana uvjerljivih 3-0 Foto: HAOK Mladost

Mladostaši su sjajno započeli doigravanje domaćeg prvenstva. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici igrači Željka Nojića i Tomislava Mišina pobijedili su vrlo borbeni Karlovac sa 3-0 (25-11, 25-20, 25-18).

Favorit je s početnih 5-1 (i 8-2) jasno dao do znanja kako se mogućnost iznenađenja isključuje. Od drugog tehničkog time-outa (16-10) do pokraj seta (24-10) trajalo je "servisno bombardiranje" Karlovca, a "projektile" je odaslao domaći kapetan Darko Nojić. Tek je Matej Mudrovčić na 24-11 prekinuo tu fantastičnu Nojićevu seriju. Osim Mudrovčića, u gostujućem sastavu zaigrao je još jedan prošlosezonski mladostaš – Perica Čičković. U blok-akcijama Karlovčana silom prilika prisjetili su ga se i igrači bivšeg kluba.
Drugi set vodstvom su otvorili gosti (1-3), ali zaslugom domaćina. Serviserima Mladosti kao da je u glavama bila televizijska reklama "moja mreža", nisu je uspijevali zaobići ni s gornje, ni s donje strane. Sedlaček je ubrzo s dva skok-servisa i izravna poena u nizu pokazao kako se to radi (7-4), a s Rendićevim napadačkim prolazom, Mladost je sa 8-5 otišla na odmor. No, uslijedio je nastavak domaćinske darežljivosti. Tri promašaja crvenih vratila su gostima kisik u krvotok (8-8) i njihov je priključak na "izvor kisika" (čitaj: mladostaške pogreške) trajao sve do 16-15. Igrači i solidan broj navijača iz grada na četiri rijeke obilježili su taj rezultat zaglušujućom bukom, a nisu bili svjesni da je taj ushit ujedno bio i krik utopljenika kojem se ispraznila boca s kisikom. Naime, Nojić, Zelenika, Sedlaček, Šmitlehner i Rendić, uz kirurški precizne asistencije "medicinskog tehničara" (pred doktorskom diplomom), Krunoslava Strahije, i obrambenu hobotnicu s likom Stanislava Zimakijevića, vratili su film iz prvog seta. Ekspresnih 21-16 dopustio je domaćinu ležernije zaključenje posla u drugom setu, iako se gostima mora skinuti kapa za veliku borbenost, posebno Mudrovčiću i Šćuliji.
Ni treći set nije donio "bijelu zastavu" karlovačkih žutih. Naprotiv, poveli su sa 4-2, potom i 7-4. Na odmoru su čak natjerali trenera Nojića na "razgibavanje" glasnica. Iako strateg domaćih tvrdi da su ga na to natjerali njegovi igrači, povišeni ton trenera Mladosti donio je momčadi i povišeni ritam igre. Od 9-9 trajao je neprekidni rezultatski uspon Mladostaša. Šmitlehnerovo zakucavanje za 23-16 bilo mu je pozivnica za odmor na klupi (on bi radije – odmor na Kubi!). Ušao je Davor Bogdanović, njegovim stopama i Tin Mrakužić. Zasluženi predah Zimakijeviću, kojeg je službeni spiker Mladosti, hineći iskreno iznenađenje, ispratio meteorološkim pitanjem: "Zima, kad si stigao"?
Trener Željko Nojić u ozbiljnom je (i smirenom) tonu, neoštećenih glasnica, prokomentirao utakmicu:

- Nakon fantastičnog prvog seta, normalno je bilo za očekivati da nećemo izdržati na istoj razini cijelu utakmicu. No, vidi se iz utakmice u utakmicu da igramo sve bolje i povezanije, to je ono što me zadovoljava. Dobri smo i opasni na servisu, međutim, nakon dobrih stvari, dogodi nam se kao nekakvo zadovoljstvo i počnemo raditi gluposti. Previše pogrešaka u drugom setu, vjerojatno čak 13 od njihovih 20 poena, znači da smo pola seta dali suparniku. Te gratis poene moramo smanjiti. Treći set je imao do sredine nekakav egal, a onda smo servisima, dobrim blokom i obranom stavili sve na mjesto.

MLADOST: Bogdanović, Nojić, Martinko, Sedlaček, Mrakužić (L), Strahija, Vujović, Šmitlehner, Tomić, Zimakijević (L), Zelenika, Rendić. TRENER: Željko Nojić

KARLOVAC: Mudrovčić, Lipnik (L), Ličina, Stipanović, D. Jakšić, Blauhorn, Belan, Šćulija, F. Jakšić, Gojak, Janjanin, Čičković. TRENER: Goran Zec

Uzvratni četvrtfinalni dvoboj igra se u srijedu (19. ožujka 2014.) u 19.45 u Karlovcu, a trener Nojić priželjkuje pobjedu za ulazak u polufinale "dvokorakom". To bi onda značilo i slobodan vikend njegovim dečkima... Netko bi to nazvao dvosjeklim mačem!

Autor: V. K.