Protiv Kaštele DC (3-0) šesta pobjeda Mladostašica zaredom

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Ožujak 2012 Autor:

Prekrasna priča o «dječjem vrtiću» iz Doma odbojke, koji se umiješao u krojenje vrha prvoligaške ljestvice, nastavljena je i ove nedjelje pobjedom Mladosti nad Kaštelom DC sa 3-0 (25-20, 25-18, 25-12) u utakmici 21. kola hrvatskog prvenstva.

Domaće igračice su na repertoaru imale odličan blok, vrlo dobar servis, više nego solidan prijam i Edu Kleina na klupi, dok su gošće uglavnom imale samo skrivenu ambiciju da iznenade suparnice u Domu odbojke. U prva dva seta još su se i držale blizu obilježja supstance koju imaju u imenu, no, u trećem je igrao samo jedan sastav i šesta pobjeda Mladosti zaredom lako je «zacementirana».

Utakmica je cijelim tijekom bila lišena napetosti (i trenerskog stresa), preokreta nije bilo ni u naznakama. Mladostašice su stalno vodile, a gošće se uspijevale približiti samo na poen-dva «minusa», što dočarava rutinski odrađen posao igračica s prosjekom godina «na pola puta» između 18 i 19.

- Svjesni smo bili da nam je ovo treća utakmica po težini u seriji od četiri u osam dana. Osjećalo se da su gošće ušle u utakmicu vrlo motivirano, s ciljem da nas dobiju i produlje nadu za mjesto u doigravanju, ali moje im igračice ni jednog trenutka nisu dopustile da se približe tom cilju. Veseli me rutina kojom su privele utakmicu kraju – rekao je trener Mladosti Edo Klein, uz dodatak da čak ni u 3. setu, kada su gošće bile potpuno razbijene - nije rotirao igračice, kako bi mogao uživati u dovršetku posla sjajne «udarne» postave.

Gotovo svi su statistički pokazatelji na strani Mladosti, a odskače brojka od 14 blokova. Jelena Šunjić sa 15 poena (ponovno) je bila glavni kotačić domaćeg «stroja», Danica Uljević je svojoj prvoj odbojkaškoj ljubavi «otkinula» 12, Iva Jurišić (bez ljubavnih problema te vrste) 11, kapetanica Nikolina Jelić 8... U individualnoj statistici osvojenih poena u dvoboju s Kaštelankama pomalo su zamijenile uloge - Bazina (samo 4) i Tadić (čak 7). Prvospomenuta će «manjak u odnosu na svoj prosjek» ubrzo nadoknaditi (vjerojatno već u srijedu), a drugospomenuta, tehničarka Mladosti, demonstrirala je rijetko viđenu svestranost s tri as-servisa, dva blok-poena i dva «kuhanja» (čista petica, posebno za kuharsko umijeće!). A još jedna igračica koju se u ovoj pobjedi nikako ne smije zaboraviti zove se Martina Malević. Prvi libero druge ekipe Prve lige briljirao je na prijamu servisa (od 24 servisa na nju – 83 posto uspješnosti).

U srijedu, u 19 sati, u novom iznimno važnom dvoboju za redoslijed u doigravanju Mladost u Domu odbojke dočekuje Poreč, ekipu koju je trener Klein okvalificirao mogućom «nagaznom minom». Vrijedi doći i vidjeti ima li u tome istine. Ulaznice su već rasprodane – ili nisu ni tiskane!? Manje važno, u svakom slučaju, nema ih, a svi ste dobrodošli!

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten