Prvaci sezonu otvaraju kup utakmicom protiv Splita

Objavljeno: Srijeda, 07 Listopad 2015 17:58 Autor:

OK Mladost Marina Kaštela, aktualni prvak Hrvatske natjecateljsku sezonu 2015/2016 započinje danas utakmicom Kupa Hrvatske protiv OK Split.

Za Marince se može reći da nikad mirniji ne dočekuju start nove sezone. Ovog ljeta klub je odradio odličan posao, pojačali su se ciljano i mirni čekaju sezonu u kojoj se vraćaju na europsku scenu, te će igrati MEVZ-u. Naravno i na domaćoj sceni su ambicije visoke, kako i dolikuje klubu koji je posljednje četiri godine prvak Hrvatske.

Bilo je promjena u sastavu, ekipu su napustili Vincek, Šarčević i Ščerbakov, a neki mlađi igrači otišli su u OK Split, s trenerom Fabijanom Ćosićem. Između Splita i Mladost Marina Kaštela sklopljena je suradnja, s ciljem da Split ove sezone sačuva prvoligaški status, a mlađi igrači Kaštela igrački stasaju nastupima u prvoj ligi.

Što se tiče pojačanja, prvi se vratio Ivan Ćosić, povratnik je i Skočić koji je u Italiji s reprezentacijom. Iz Murse je stigao Marko Oršolić perspektivni primač, juniorski reprezentativac Hrvatske. Lista pojačanja zaključena je povratkom Maria Močića, povremenog reprezentivca Hrvatske, tehničara. Trenutno je zbog mononukleuze van stroja vjerojatno i najveći talent muške odbojke u Hrvatskoj Đirlić, koji će izbivati prvi dio sezone, te je ostao bez nastupa na Europskom prvenstvu. Od aktualnih Marinaca boje Hrvatske u Torinu braniti će Šestan, Glaurdić i Skočić.

- Kada se kompletiramo imati ćemo možda najpotentniju ekipu posljednih godina i uz veliki rad i zajedništvo možemo opet u borbu za trofeje na svim frontovima - najavio je sezonu na službenoj stranici kluba, trener OK Mladost Marina Kaštela Ivan Rančić.

Autor: M. Gojak