Prvak lako odnio bodove iz Gradskog vrta

Objavljeno: Ponedjeljak, 09 Veljača 2015 Autor:
Prvak lako odnio bodove iz Gradskog vrta Foto: Zdenko Pušić

Aktualni prvak i trenutni lider 1. HOL Mladost Marina Kaštela pobjednički je prošla Osijekom. Marinci su kao gosti od Murse bili bolji bez izgubljenog seta. 

Kada ti u goste dođe aktualni prvak koji je uz to i trenutačni lider prvenstva, nikakvi dodatni motivi više ti nisu potrebni. No, oni su ostali nevidljivi kod odbojkaša osječkog prvoligaša na zatvaranju prvog dijela sezone Skupine I. Mursa-Osijek nije se proslavila protiv Mladost Marina Kaštela, koja je prelagano uzela tri boda koja će, naravno, staviti među one koje će prenijeti u sljedeću fazu natjecanja. To je također domaćinu trebao biti jedan od motiva, ali očito da “mursaše” u subotu poslijepodne u Gradskom vrtu ništa nije moglo pokrenuti u pravom smjeru.

- Iskreno, žalostan sam nakon ovog našeg izdanja, u kojem smo usprkos svemu imali neke svoje prigode, poglavito u prvom i trećem setu. Zakazali smo na psihološkom planu, glave nisu bile prave. Možemo mi sada ponovo govoriti o problemima koji nas prate, ali ako ne možeš izvući motive protiv prvaka, onda je jasno moje nezadovoljstvo i tuga - rekao je Tomo Paun, trener Murse-Osijek, koji naravno da nije bio raspoložen poslije ovakvog izdanja svoje momčadi.

Što se tiče propuštenih prigoda, svakako najveća je bila ona u trećem setu, kada je domaćin imao 17:13, a onda je dopustio suparniku seriju od 6:0, nakon čega je bilo jasno da povratka više nema. U prvom setu situacija je bila suprotna, zaostatak od pet poena pretvoren je u vodstvo (21:20), ali završnica je ponovno bila traljava i nervozna.

Na drugoj strani vidjeli smo veselje Kaštelana, koji su naplatili svoj put prema slavonskoj metropoli, koji je trajao deset sati. Momčad Ivana Rančića bila je nekompletna (Šestan) i “virozna”, u dvoranu je došla sat prije utakmice, ali i takva je bila željna pokazati se u što boljem izdanju. Sigurno ne i najboljem, ali i ovo je bilo previše za “mursaše”, od kojih očekujemo da se trgnu u nastavku sezone, jer u suprotnome teško da će do bodova u novoj skupini gdje lakih utakmica sigurno neće biti.

Mursa-Osijek- Mladost MK 0:3 REZULTAT PO SETOVIMA: 23:25, 13:25, 20:25

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Zamaklar (Belišće) i Vučak (Valpovo).

MURSA-OSIJEK: Šimunić, Vojak, Suk, I. Oršolić, J. Šućur, K. Šućur, Kepčija, M. Oršolić, Prlić, Kraljević, Jurič, Benc. Trener: Paun
MLADOST MARINA KAŠTELA: Višić, Tomić, Vincek, Šarčević, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Ščerbakov, Sabljić, Pervan. Trener: Rančić

Autor: N. Benčina/glas-slavonije.hr

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten