Prvi hrvatski SuperKup otišao u Zagreb

Objavljeno: Četvrtak, 13 Listopad 2016 Autor:
Prvi hrvatski SuperKup otišao u Zagreb foto: HOS

Zagrebačka je Mladost osvojila prvi trofej u novoj sezoni – SuperKup koji se organizirao prvi put u povijesti Hrvatskog odbojkaškog saveza. Mladostaši su na gostujućem terenu svladali OK Marina Ribola Kaštela rezultatom 3-1 (27-25 29-31 25-20 27-25)

Već i sami rezultat pokazuje koliko je utakmica bila zanimljiva i uzbudljiva. Kaštelani su krenuli vrlo dobro, cijelo vrijeme su lomili Zagrepčane i polako povećavali svoju prednost. Došli su do prednosti od 23-18, a zatim je nevjerojatan pothvat napravio Sandro Dukić kada je servirao sve do 23-24 i svojoj ekipi donio prvu set loptu. Kaštelani su uspjeli spasiti prvu set loptu, a zatim i izboriti svoju prvu set loptu. Na kraju su Mladostaši trima uzastopnim poenima uspjeli osvojiti prvi set.

U drugome setu Zagrepčani su cijelo vrijeme vodili, imali prednost od 19-22, ali Kaštelani su uspjeli uhvatiti zaostatak. Spasili su prvu set loptu kod 23-24, a zatim i kod 27-28 da bi set zaključili sa 31-29 i time vratili susret na početak.

U trećemu setu su Kaštelani vodili 4-1, činilo se da će slomiti Zagrepčane, ali jedini njihov tehničar Petar Višić je iskrenuo zglob i privremeno napustio teren. Zagrepčani su uspjeli preokrenuti rezultat i čak uvjerljivo dobili set sa 20-25.

U četvrtom setu nas je čekala prava drama. U punoj dvorani u Kaštel Starom čekao se peti set, Kaštelani su bili na pravom putu kada su vodili 14-11, ali Zagrepčani su malo po malo uspjeli vratiti zaostatak. Uspjeli su izjednačiti na 18-18, a zatim se i odvojiti na 21-23. Kod 22-24 Zagrepčani su imali dvije meč lopte, međutim as Kaštelana je donio poravnanje na 24-24. Na kraju su Zagrepčani ipak bili spretniji i osvojili četvrti set sa 25-27.

Za najboljeg igrača je proglašen Marko Sedlaček (HAOK Mladost), za najboljeg dizača Krunoslav Strahija (HAOK Mladost), za najboljeg blokera Ivan Ćosić (OK Marina Ribola Kaštela), za najboljeg libera Hrvoje Pervan (OK Marina Ribola Kaštela), a vjerojatno najveći gaf večeri je bio kada su Krešimira Prlića (HAOK Mladost) proglasili najboljim primačem, iako je cijelu utakmicu igrao na mjestu korektora, kao i posljednje tri sezone. Vjerojatno se trofej odnosio za najboljeg napadača.

Kod odbojkašica, trofej je ostao kod domaćina. OK Marina Kaštela je svladala HAOK Mladost rezultatom 3-2 (14-25 25-21 25-23 14-25 15-11).

Time je i odbojkaška sezona službeno počela, a već za vikend nas očekuju prvi prvenstveni susreti.

Najbolja igračica: Lea Cvetnić, OK Marina Kaštela
Najbolja dizačica: Ivona Josipović, HAOK Mladost
Najbolja blokerica: Ema Strunjak, HAOK Mladost
Najbolja primačica: Elena Vukić, OK Marina Kaštela
Najbolji libero: Nikolina Božičević, OK Marina Kaštela

Najbolji igrač: Marko Sedlaček, HAOK Mladost
Najbolji dizač: Krunoslav Strahija, HAOK Mladost
Najbolji bloker: Ivan Ćosić, OK Mladost Ribola Kaštela
Najbolji primač: Krešimir Prlić, HAOK Mladost
Najbolji libero: Hrvoje Pervan, OK Mladost Ribola Kaštela

Autor: Mario Šalinger

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten