Prvi od moguća tri okršaja Brazila i Rusije do kraja natjecanja

Objavljeno: Nedjelja, 14 Rujan 2014 13:36 Autor:
Brazil i Rusiju razdvaja jedan bod na ljestvici i to znači da obje ekipe moraju tražiti pobjedu. Ta bi činjenica trebala biti jamac odbojkaškog spektakla u Katowicama. Inače obje reprezentacije ne znaju za poraz dosad.

Brazil je upisao novu 3:0 pobjedu, a "žrtva" je jučer bila Kanada. Ipak, do pobjede su došli teže nego što rezultat pokazuje, dva seta su dobili na razliku i da se Kanađani nisu uplašili pitanje je kako bi se utakmica razvijala. Ono što treba priznati jest da su bili za nijansu bolji, prije svega konkretniji u napadu i imali su sjajnog Lucasa. Dojam ionako nije bitan, bitni su bodovi odnosno da su zadržali prednost pred Rusima i to im daje barem malu psihološku prednost. 

Očekivali smo tešku utakmicu s Kanadom. Na kraju se to pokazalo točnim bez obzira na rezultat. Odigrali smo sjajno u obrani, ali na servisu još moramo raditi - istaknuo je izbornik Rezende.

Lucas je s 15 poena bio najučinkovitiji, ali i najbolji pojedinac Brazila uz Brunu. Zaista su rijetki slučajevi da jedan srednji bloker dobije najviše lopti u momčadi, a to se dogodilo jučer. Lucas je 14 od 23 napada pretvorio u poen i na neki način preuzeo ulogu korektora Wallacea koji je bio prilično samozatajan. Drugi i zadnji Brazilac s dvoznamenkastim učinkom bio je primač Lucarellis 13 poena. Danas ih čeka najteži ispit dosad, Rusija. Koliko god Brazilci osvojili naslova u pamćenju je onaj bolni poraz iz Londona prije dvije godine kada su imali 2:0 u setovima i na tome ostali do kraja utakmice. 

Rusiji pristupamo kao i svakom drugom protivniku. Sigurno je da su utakmice s njima drukčije, no najvažnije je da smo osigurali treći krug. Znamo koje su jake i slabe strane Rusije, s tim da je ovih loših manje. Ipak, mi idemo utakmicu po utakmicu, sutra zaključujemo drugi krug i korak smo bliže cilju - rekao je najiskusniji Endres Murilo.

Dok je njegov brazilski kolega na Kanadu "jurišao" s najjačim sastavom, Voronkov si je priuštio luksuz i odmorio korektora Pavlova i libera Ermakova. To se nije osjetilo na igri Rusije koja se poigrala s Njemačkom i tako uzvratila za poraz na zadnjem EP-u. Ruska je pobjeda potpuno zaslužena, ostavili su daleko bolji dojam od protivnika i upisali nova tri boda. Tako su, uz Brazil, ostali jedina neporažena momčad na Svjetskom prvenstvu, no to je manje bitno u cijeloj priči. 

Najvažnije je da smo ostvarili tri boda i osigurali treći krug. Mislim da smo bili puno bolja momčad, pogotovo u prva dva seta dok smo u trećem imali manjih problema. Nijemci su nas pokušali destabilizirati provokacijama s video-provjerom i mislim da se takvo nešto bi smjelo događati - rekao je kapetan Makarov.

Sporni trenutak je bio jedan Grozerov servis. Drugi je sudac nakon provjere snimke pokazao da je aut, no njemački je izbornik inzistirao da snimku pogleda još jednom. Muserskiy je bio samozatajan, no uspio je ostvariti 10 poena. Moroz s 13 je bio najučinkovitiji Rus dok je Ilynikh dodao 11. Rusima je bilo kakva pobjeda dovoljna za preuzimanje prvog mjesta, Brazil je utakmica koja se igra bez ikakve zadrške, a Rusija je ekipa koja samo može igrati na pobjedu.

Utakmica s Kubom označila je kraj jednog dijela turnira i početak drugog, puno težeg i zahtjevnijeg. Dobro smo proučili Njemačku, zakočili njihove ključne igrače i zasluženo pobijedili. Sada stvari postaju još ozbiljnije. Brazil je pokazao kvalitetu, nisu izgubili niti jednu utakmicu, uigrana su i iskusna momčad s 12 odličnih igrača i znamo što nas čeka - poručio je Andrey Voronkov, izbornik Rusije. 

Ovo je prvi od potencijalna tri susreta Rusije i Brazila. Naime, pobjednici skupina E i F će biti postavljeni u iduće skupine, a druga dva protivnika će se dobiti ždrijebom pa je moguće da idući susret odigraju za nekoliko dana i da se ponovi u finalu. 

Pavlov upitan, Rezende odmara neke igrače?

Maloprije se pojavila vijest da je nastup korektora Nikolaya Pavlova pod znakom upitnika zbog lakše ozljede. Jedna vijest iz brazilskog kampa, doduše neslužbena. Brazilski izbornik je najavio mogućnost odmaranja nekih igrača.

Najave svih odbojkaških utakmica  sa Svjetskog prvenstva u Poljskoj pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com