Put prema Cipru započinje utakmicom potiv Grčke u Estoniji

Objavljeno: Petak, 09 Siječanj 2015 12:02 Autor:

Juniorke Hrvatske nakon priprema u Mariboru danas otvaraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će se ovog ljeta igrati na Cipru. Ta utakmica na rasporedu je danas u 14:30 po našem vremenu u Estoniji. Sutra naše djevojke igraju protiv Turske, a u nedjelju im je u Tallinnu protivnik Estonija. 

Vrlo teška skupina zapala je naše juniorke. Samo njen pobjednik osigurava nastavak kvalifikacija za SP. U drugi krug će i najbolja drugoplasirana reprezentacija od pet skupina, ovih kvalifikacija koje se igraju ovog vikenda. Današnji protivnik, reprezentacija Grčke je četvrta reprezentacija s lanjskog EP. Turska je pak treća s tog prvenstva tako da je jasno da pred Hrvatskom stoje visoke prepreke.

- Sa organizacijskog smisla je sve super. Savez se pobrinuo da smo imali miran put unatoč tome što smo put Estonije krenuli jučer u 3:00, rano ujutro iz Maribora. Jučer navečer i danas ujutro smo obavili trening na kojem su cure pokazale ogromnu volju i želju, a trenerski stožer je bio zadovoljan viđenim. Danas nas u 15.30 čeka Grčka, četvrta s proteklog EP. U ekipi vlada jako pozitivno ozračje i ogromna motivacija, svi skupa spremni jedva čekamo da danas stanemo na teren. Po meni je ova kvalifikacijska skupina najkvalitetnija, a mi svi skupa vjerujemo u uspjeh - poručio je iz Tallinna team manager juniorske reprezentacije Hrvatske, Sebastjan Mikša.

Kartu za drugi krug kvalifikacija za SP tražiti će sljedećih 12 djevojaka: Luana Božić, Božena Čulo, Iva Deak, Barbara Fabulić, Vedrana Jakšetić, Antonela Jularić, Dinka Kulić, Natania Levak, Marijeta Runjić, Dea Rupčić, Rene Šain i Antonia Volmut. Za kraj svi oni koji žele utakmicu mogu pogledati na sljedećem linku laola1.tv

Autor: M.Gojak