Riječanke bez odgovora protiv Nove KBM Branik u zaostaloj utakmici

Objavljeno: Četvrtak, 24 Siječanj 2013 Autor:
Katarina Pilepić puca pored slovenskog bloka Katarina Pilepić puca pored slovenskog bloka Foto: Sandro Donda
Odbojkašice Rijeke poražene su od Nove KBM Branik iz Maribora u zaostaloj utakmici prvog kola Interlige

Odbojkašice Rijeke poražene su od Nove KBM Branik iz Maribora u zaostaloj utakmici prvog kola Interlige. Riječanke protiv gošći iz Maribora nisu imali previše šanse, slovenske odbojkašice bile su uvijek jedan korak ispred domaćina. Gošće iz Maribora bile su puno konkretnije u napadu, te su u ključnim trenucima podignule igru na razinu koju Riječanke nisu mogle pratiti. Rijeka je tako u prvoj dionici imala vodstvo 12:10 i kada se činilo da bi se mogl odvojiti, gošće su uzvratile serijom 7:2 (14:17).

Domaćin je opet uhvatio priključak nakon dva uspješna napada Tee Pešut za 17:17. Riječke odbojkašice nisu uspjevale držati ritam, pogreške Šćualc i Pešut donijele su gošćama prednost 17:20. Domaćin je još jednom nakon servisa i napada Kalebić za 19:20, ali to je ujedno bilo to i gošće su rutinski privele set kraju.

U drugom setu Rijeka je zadržala priključak do 13:13, ali nakon jedne pogreške na prijemu domaćina i napada Šćulac, koji je završio van granica igrališta, gošće su imale 13:16. S obzirom da su slovenske odbojkašice s relativnom lakoćom rješavale sve korekcije u napadu tri boda su bila velika prednost koje su gošće lako sačuvale,

Iako se domaće odbojkašice nisu predavle ni u trećem setu, scenarij je bio sličan kao u prve dvije dionice. Zadržale su priključak do 16:16, a onda je uslijedila serija 6:2 nadmoćnijih gošći za konačnih 3:0 u setovima.

RIJEKA - NOVA KBM BRANIK 0:3

Zaostala utakmica 1. kola: Rijeka - Nova KBM Branik 0:3 (21:25, 20:25, 22:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 250. Suci: Tilmann, Mezoffy (oba Mađarska).

RIJEKA: Došen, Pilepić 7, Zdrilić 7, Magdić 5, Pešut 6, Šćulac 3, Mioč 1, Brčić 2, Kalebić 13, Sušić.

NOVA KBM: Mlakar 12, Kučej, Kavčić 4, Andreljko 14, Količar, Emro, Najdič 5, S. Planinšec, M. Planinšec 8, Prokovič, Hutinski 13.

Napad poeni: Rijeka 33, Nova KBM Branik 35.

Blok poeni: Rijeka 7, Nova KBM Branik 9.

Servis poeni: Rijeka 5, Nova KBM Branik 7.

Neforsirane pogreške: Rijeka 10, Nova KBM Branik 10.

Servis pogreške: Rijeka 4, Nova KBM Branik 8.

Autor: Marko Babić

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten