Riječanke izbjegle komplikacije u završnici

Objavljeno: Utorak, 22 Siječanj 2013 Autor:
Ivana Kalebić probija mađarski blok Ivana Kalebić probija mađarski blok Foto: Sandro Donda
Odbojkašice Rijeke upisale su šestu pobjedu u Interligi pobijedivši Tevu Godollo u utakmici u kojoj su kroz setove polako padale u igri, a u posljednjoj dionici su bile u konstantnom zaostatku, te su na kraju spasile dvije set lopte.

Odbojkašice Rijeke upisale su šestu pobjedu u Interligi pobijedivši Tevu Godollo u utakmici u kojoj su kroz setove polako padale u igri, a u posljednjoj dionici su bile u konstantnom zaostatku, te su na kraju spasile dvije set lopte. Naime, nakon što su u drugoj dionici kod zaostatka 8:10 servisima Ivane Kalebić preuzele kontrolu nad rezultatom i serijom 5:0 pobjegle na 20:15 činilo se da neće biti previše problema u posljednjem setu.

Mađarskim odbojkašicama, koje su spojile gostovanja i u subotu igraju u Splitu, očito se nije žurilo te su na kraju dobrano namučile Rijeku. Kroz set su održavale četiri poena prednosti koja se istopila nakon dva poena Kalebić i jedan Šćulac (15:16), ali Mađarice su zadržale mirnoću koja im je donijela dvije set lopte. Ali nakon dva napada Zdrilić za 24:24, pogreške Szakmary i servisa Magdić priča je bila gotova.

Riječanke su jedino u prvom setu kontrolirale rezultat iako su i tu Mađarice zadržale priključak od 1919, ali nakon bloka Šćulac i Pilepić domaće odbojkašice su stvorile prednost koja im je otvorila mirnu završnicu.

RIJEKA - TEVA GODOLLO 3:0

Utakmica 13. kola: Rijeka - Teva Godollo 3:0 (25:19, 25:16, 26:24). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja: 100. Suci: Markelj i Pevc (oba Slovenija).

RIJEKA: Došen (L), Pilepić 6, Zdrilić 14, Magdić 13, Pešut 1, Šćulac 5, Mioč, Brčić 2, Kalebić 13, Sušić.

TEVA GODOLLO: E. Kriegel 4, Z. Kriegel, Molnar-Nemeth 9, Hackl 3, Lutter, Merkoszki 12, Szakmary 11, Hafra, Szeles 10, Leko (L).

Napad poeni: Rijeka 36, Teva Godollo 40.

Blok poeni: Rijeka 11, Teva Godollo 3.

Servis poeni: Rijeka 7, Teva Godollo 7.

Neforsirane pogreške: Rijeka 6, Teva Godollo 16.

Servis pogreške: Rijeka 3, Teva Godollo 6.

Autor: Marko Babić

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten