Rijeka CO slavila u Đakovu, porazi Kostrene i Drenove

Objavljeno: Nedjelja, 25 Siječanj 2015 Autor:
Odbojkašice Kostrene na gostovanju u Osijeku upisale su sedmi poraz. Izabranice Željka Bradarića u prvom setu pružile su najbolji otpor, ali nisu uspjeli konkretizirati solidnu igru na prijemu. Kostrenjanke nikako nisu uspijevale servisom pritisnuti Osječanke koje su nakon dobrog prijema uglavnom lako dolazile do poena.

Nakon osvajanja druge dionice, Osijek je otvorio veliku prednost na otvaranju treće dionice i otvorio si put prema pobjedi.

ĐAKOVO - RIJEKA CO 1:3

Utakmica 12. kola, Druga jakosna skupina: Đakovo - Rijeka 1:3 (25:15,21:25,18:25,16:25). Gradska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Franolić i Vedriš (oba Zagreb).

ĐAKOVO: Maričić, Barišić, Gadžić, Radoš, Sučić, Jelenčić, Jukić, Bušić, Miklaj, Poljičak, Ćorić, Zirn.

RIJEKA CO: Bačić, T. Popić, A. Popić, Barać, Cvijić, Milosavljević, Boban, Klobučar, Šćulac, Mioč, Kraljević.


Odbojkašice Rijeke pobijedile su Đakovo i ujedno preskočile Kostrenu na ljestvici u borbi za plasman treću jakosnu skupinu. Nakon gubitka prvog seta, izabranice Igora Lovrinova kvalitetnije su zaigrale u nastavku i na kraju stigle do vrijednih bodova.

OSIJEK 06 - KOSTRENA 3:0
Utakmica 12. kola, Druga jakosna skupina: Osijek 06 - Kostrena 3:0 (25:20,25:19,25:13).
Gledatelja: 100.
Suci: Detelj i Vurušić (oba Varaždin).

OSIJEK 06: Grubeša, Krivić, Lulić, Kolarić, Matković, Magdić, L. Grahovac, I. Grahovac, Fabulić, Šimunec, Volmut, Bilić.

KOSTRENA: Malec, Zdrilić, Dujmić, Murgić, Vrbanc, Tićak, Šaban, Brajković, Malatestinić, Bačić.


Odbojkašice Drenove poražene su na gostovanju protiv Nove Gradiške u ljepotici prvenstva u kojoj su zaslužile uzeti barem bod. Riječanke su u četvrtom setu imale dvije set lopte (24:25, 25:26), ali nisu uspjele izboriti petu dionicu i barem jedan bod. U prvom setu izabranice Ilije Matića vodile su 22:21, ali jedan bod odnijela je kriva rotacija i dok su se Drenovljanke snašle, set je bio izgubljen.

Riječanke su zato puno kvalitetniju igru pružile u drugom setu u kojem su povele 4:1 i 13:8, te održale tu prednost. Treća dionica nije slutila na dobro, domaćin je poveo 13:5, ali Drenova je uhvatila priključak. Ključni trenutak dogodio se kod 24:24. Nakon servisa Drenove suci su pokazali out, gošće su tražile as. Domaćin je dobio poen i zatim iskoristio set loptu.

- Moram reći da sam jako zadovoljan igrom. Nakon duge stanke pokazali smo da smo u dobroj formi. Bili smo maksimalno motvirani, sve igračice su dale svoj doprinos. Vjerujem da ćemo uz ovakvu igru namučiti i vodeći Dubrovnik u idućem kolu, rekao je Ilija Matić, trener Drenove.

NOVA GRADIŠKA - DRENOVA 3:1

Utakmica 12. kola, Druga jakosna skupina: Nova Gradiška - Drenova 3:1 (25:23, 19:25, 26:24, 28:26).
Dvorana Elektro-tehnička škola. Gledatelja: 100.
Suci: Vlatko Rakin i Ernesta Dubac (oboje Osijek).

NOVA GRADIŠKA: Tomašić, Papac, Ivanišević, Banović, Mijić, Valentić, Glasnović, Dautović, Čeliković, Blum, Šimunović, Zirdum.

DRENOVA: Matijević, Savić, Surina, Buljat, Curać, Mudrić, Čargonja. D. Kovačić, Marcato, Pešut, Pavličić, Mavrinac.

Autor: SC

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten