Rijeka CO svladala Azenu u reprizi finala Kupa Hrvatske

Objavljeno: Nedjelja, 24 Veljača 2013 13:31 Autor:
Nova pobjeda - Odbojkašice Rijeke Nova pobjeda - Odbojkašice Rijeke Foto: Sandro Donda
Odbojkašice Rijeka Croatia osiguranja upisale su i drugu pobjedu u prvenstvu pobijedivši Azenu iz Velike Gorice u reprizi ovogodišnjeg finala Kupa.

Odbojkašice Rijeka Croatia osiguranja upisale su i drugu pobjedu u prvenstvu pobijedivši Azenu iz Velike Gorice u reprizi ovogodišnjeg finala Kupa. S obzirom na kvalitetu dvaju ekipa ne bi trebalo čuditi da se nađu i u finalu doigravanja, a Rijeka je još jednom pokazala da je najbolja ekipa u Hrvatskoj.

Riječke odbojkašice nisu briljirale, ali su znale iskoristiti svoje prilike i bez izgubljenog seta doći do novih bodova. Izabranice Igora Lovrinova nisu bile učinkovite u bloku, nedostajao je i nešto efikasniji napad, ali su opet potvrdile da i u takvim utakmicama znaju doći do pobjede.

U prvom setu gošće iz Velike Gorice imale su vodstvo 20:22, ali napad Magdić i pogreška Matić vratila je domaćina u igru. Kada se protiv Rijeke ne iskoristi takva prilika, onda uslijedi kazna. Magdić je prvo blokirala Dinu Bečić, te novim poenom u napadom donijela nedostižnih 24:22. Iva Zdrilić zaključila je prvu dionicu.

Azenu nije pokolebao gubitak prvog seta, te su u drugoj dionici održavale nekoliko poena prednosti koja je potrajala do 7:11. Točnije, do dolaska Katarine Pilepić na početni udarac i serije Riječanki 8:0. Ni prvi ni zadnji put da izabranice Igora Lovrinova munjevitom serijom slome otpor protivnica. Azena se ipak vratila u igru 15:15, ali u završnci je Rijeka bila mirnija i osigurala četiri poena prednosti (22:18) za miran kraj. 

Gošće se nisu ni snašle, a Rijeka je u trećoj dionici otvorila prednost koju Azena nije mogla dostići.

RIJEKA CO - AZENA 3:0

Utakmica 2. kola Prve skupine: Rijeka Croatia osiguranje - Azena 3:0 (25:23, 25:22, 25:11). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Pavičić i Ramić (oba Sisak). Delegat HOU-a: Medač (Rijeka).

RIJEKA CROATIA OSIGURANJE: Došen (L), Pilepić 7, Zdrilić 11, Magdić 14, Pešut 2, Šćulac 2, Mioč, Brčić 6, Kalebić 11, Sušić.

AZENA: Lončar 8, Visković, Bečić 9, Klafurić, Breko 1, Marić 5, Radoš, Matić 10, Solomun 11, Dugalić, Lukić 2, Reščić.

Napad poeni: Rijeka CO 40, Azena 28. 

Blok poeni: Rijeka CO 5, Azena 10. 

Servis poeni: Rijeka CO 7, Azena 7. 

Servis pogreške: Rijeka CO 4, Azena 3. 

Neforsirane pogreške: Rijeka CO 6, Azena 16.

Izvor: sportcom