Rijeka CO u lokalnom derbiju nadigrala Kostrenu

Objavljeno: Nedjelja, 16 Studeni 2014 Autor:
Iva Zdrilić pokušava probiti blok Ivane Šćulac i Lee Boban Iva Zdrilić pokušava probiti blok Ivane Šćulac i Lee Boban
Odbojkašice Rijeke pobijedile su Kostrenu u lokalnom derbiju, utakmici u kojoj je na terenu postojala samo ekipa Igora Lovrinova.

Riječanke su odigrale još jednu odličnu utakmicu i tako u četiri dana ubilježile dvije prvenstvene pobjede. Ivana Šćulac ponovo je predvodila riječki sastav, od odličnog napada u kojem je bila najsigurnija kada je bilo najpotrebnije, do bloka i odličnih servisa. Gošće iz Kostrene jednostavno nisu mogle povezati konce, loš prijem odnio je svaku mogućnost neke konkretnosti u napadu, a kada se zbroje sve pogreške Kostrenjanke su suparnicama praktički darovale jedan set.

Sam podatak da je Kostrena u prvom setu osvojila samo 11 poena to sve govori. Na krilima Šćulac, kojoj su se kroz susret polako svojim učinkom pridružile i suigračice, Rijeka je vrlo brzo pobjegla na velikih 10:3, koje su kroz dobru igru Rijeke uskoro postali 23:11.

Kostrena nije dočekala onaj trenutak u kojem su riječke odbojkašice trebale pasti. Gošće su u drugom setu kod 6:8 propustile napad za tri poena prednosti. Kostrena je imala i 7:9, a onda je uslijedila serija domaćina 4:0. Gošće nisu popustile, blok Tićak i Šaban donijeli su vodstvo 15:13 i Igor Lovrinov pozvao je minutu odmora. Dva poena Šćulac, servis Boban i blok Popić dodatno su podignule razinu samopouzdanja Rijeci koja je odjurila na 23:17. Ni treća dionica nije promijenila odnos snaga na terenu, Rijeka je od 8:8 odjurila na 17:10 i protiv indisponiranih Kostenjanki mirno privela susret kraju.

RIJEKA CO - KOSTRENA 3:0

Utakmica 6. kola, Druga jakosna skupina: Rijeka - Kostrena 3:0 (25:11, 25:18, 25:18). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: D. Stipaničev i Tota (oba Rijeka).

RIJEKA CO: Bačić, Curać, Popić 5, Cvijić, Milosavljević, Boban 8, Francetić, Klobučar 9, Šćulac 19, Mioč 7, Kraljević.

KOSTRENA: Bilić, Zdrilić 7, Dujmić, Murgić (L), Vrbanc 13, Tićak 4, Bakarčić, Šaban 4, Brajković, Šikić, Cicović.

Napad poeni: Rijeka CO 34, Kostrena 22
Blok poeni: Rijeka CO 6, Kostrena 3
Servis poeni: Rijeka CO 8, Kostrena 3
Neforsirane pogreške: Rijeka CO 13, Kostrena 20
Servis pogreške: Rijeka CO 5, Kostrena 7

Autor: M. Babić

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten