Rijeka pobijedila Drenovu i uzvratila za poraz

Objavljeno: Subota, 29 Studeni 2014 10:39 Autor:
Odbojkašice Rijeke CO Odbojkašice Rijeke CO
Odbojkašice Rijeke pobijedile su Drenovu u lokalnom derbiju 8. kola Prve lige uzvrativši im tako za poraz na otvaranju prvenstva.

Riječke odbojkašice potvrdile su da su u odličnoj formi upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu (Đakovo, Kostrena, Split, Drenova). Izabranice Igora Lovrinova pokazale su veliki napredak u odnosu na početak sezone, ali najvažnija stavka u ovoj utakmici bilo je samopouzdanje Riječanki i veliki broj neforsiranih pogrešaka Drenove. Upravo zato bilo je prigodno da je meč loptu realizirala Ivana Šćulac koja je motor u ekipe u posljednjim utakmicama. U ovoj utakmici priključila joj se i Astrid Popić s 13 poena. Rijeka je ovom pobjedom napravila još jedan korak u borbi za gornji dom Druge jakosne skupine.

Ključnim se pokazao treći set. Naime, Rijeka je dobro krenula u dionicu (4:8, 9:12, 10:14). I onda je Jelena Savić s dva servisa uzdrmala primačku liniju suparnica. Ipak, ni domaćin nije bio imun na pogreške, ukupno ih je napravio 36, deset više od gošći. Kod 17:17 Šćulac i Mioč donijele su Rijeci prednost. Mudrić je zatim poslala loptu van granica igrališta. I onda je Ivana Šćulac s dva servisa natjerala Teu Pešut, koja nije imala svoj dan na prijemu, na dvije pogreške i Rijeka je ubrzo povela 2:1.

Ta dionica ponijela je riječke odbojkašice koje su trima uzastopnim poenima Astrid Popić pobjegle na 5:8. Kod 10:15 odigran je najdulji poen u utakmici kojega je smečem okončala Šćulac. Uzalud se Drenova pokušavala vratiti. Poneki loš prijem Riječanki brzo je bio anuliran pogreškom na drugoj strani. Podatak o 21 pogrešci odbojkašica Drenove na početnom udarcu dovoljno govori o tome koliko je domaćin suparniku olakšao posao.

Drenova je priliku propustila i krajem prvog seta kada je servisom Surine stigla na 22:23. Uslijedio je napad Popić, a Šćulac je još jednim servisom natjerala Pešut na pogrešku na prijemu. Druga dionica je tako ostala jedina svijetla točka u igri domaćina, set u kojem je Drenova uspjela limitirati pogreške.

DRENOVA - RIJEKA CO 1:3

Utakmica 8. kola, Druga jakosna skupina: Drenova - Rijeka CO 1:3 (22:25, 25:20, 19:25, 18:25). Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja: 250. Suci: D. Stipaničev i Tota (oba Rijeka).

DRENOVA: Matijević, Savić 3, Surina 10, Buljat 13, Mudrić 10, Čargonja 2, Kovačić, Marcato, Pešut 14, Pavličić 6, Mavrinac.

RIJEKA CO: Bačić, Curać, Popić 13, Barać 1, Cvijić, Milosavljević, Boban, Francetić 6, Klobučar 8, Šćulac 22, Mioć 6, Kraljević 2.

Napad poeni: Drenova 38, Rijeka CO 40
Blok poeni: Drenova 7, Rijeka CO 6
Servis poeni: Drenova 13, Rijeka CO 12
Neforsirane pogreške: Drenova 16, Rijeka CO 16
Servis pogreške: Drenova 20, Rijeka CO 10

Autor: M. Babić