Robert Celan: Cilj nije samo ostanak u ligi

Objavljeno: Nedjelja, 24 Kolovoz 2014 Autor:

U pripreme za novu sezonu, koja počinje u listopadu, krenuli su i odbojkaši novog prvoligaša Borovo Vukovara.

Na premijernom nastupu u najvišem rangu vodit će ih trener Robert Celan, koji će po potrebi možda uskočiti i na parket. Na raspolaganju će mu biti Rošić, Prdić, Leko, Bačić, Kolarić, Petković, Bošković, Ivković, Jurić, Odobašić, Mihaljević i Lukić i to je uglavnom kadar s kojim će odraditi sezonu. U klubu vode razgovore i s još ponekim igračima, a moguće je i dovođenje na dvojnu registraciju ponekog mlađeg igrača.

- Ostao nam je uglavnom isti kadar u odnosu prema lani. Imamo praktički polovinu iskusnih igrača iz Osijeka, i bit će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati naš spoj mladosti i iskustva. U prvenstvu nas čeka sedam protivnika, imamo tri dalja gostovanja, u Pulu, Zadar i Šibenik, te četiri kontinentalna, kod Gorice, Croatije iz Zagreba, Broda i Varaždina. Nitko nije za podcjenjivanje, no unatoč tome što smo prvi put u Prvoj ligi, nećemo se zadovoljiti samo pukim ostankom. Ako to bude moguće, pokušat ćemo izboriti i plasman u prvu jakosnu skupinu - najavio je Celan.

Cijeli tijek priprema Vukovarci će odraditi u svom gradu, gdje na raspolaganju imaju sve potrebno: od teretane, staza za trčanje do dvorane. Uvodna dva tjedna bit će posvećena podizanju tjelesne spreme, a nakon toga će na red doći i prijateljske utakmice. U rujnu će odigrati i bar jedan turnir, i to međunarodni, a u planu je i bliža suradnja s Mursom-Osijek.

Autor: G. R. (Glas Slavonije)

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten