Rovinjke sigurnom pobjedom izborile plasman u Ligu za prvakinje

Objavljeno: Nedjelja, 01 Veljača 2015 Autor:

Pred dobro ispunjenim tribinama Gimnasiuma odbojkašice Rovinja izborile su pobjedu koja im jamči plasman u Ligi za prvakinje. Istina za teoretsko otklanjanje svih dvojbi i slavlje trebalo je sačekati rezultat iz Poreča, gdje su izravne suparnice iz Vukovara na kraju ipak poražene sa 3:2.

Počelo je furiozno, domaće su povele čak 10:1, ali se tad desio neshvatljivi pad u igri. Čak četiri greške na servisu i loša igra u polju rezultirale su smanjenjem rezultata na 10:8. Tad Benussi na parket šalje Anju Žarković koja na trenutak zaustavlja agoniju domaćih, no žilave gošće ipak uspijevaju doći do poravnanja na 19:19. No, završnica ipak pripada Rovinjkama koje najprije bježe na 23:19, a potom rade i dva odlučujuća poena za, samo naizgled, lakih 25:19.

Drugi set i druga slika na terenu. Domaće indisponirane, gošće daju zadnje atome snage ne bi li se vratile u susret. To im i uspijeva, te odmah na početku vode 5:8, prednost koju su održavale cijeli set. Kad su povele 19:23 činilo se da je set riješen, no tad se bude domaće i stižu do 23:23. Ipak, bio je to samo „labuđi pjev“ domaće ekipe, jer Sara Terlević, kod 24:25, nes(p)retno šalje loptu pet-šest centimetara izvan igrališta pa je na semaforu 1:1 u setovima.

Očito, otriježnjenje je brzo došlo, trajalo je u pauzi prije trećeg seta, nakon čega „kanarinke“ naprosto lete terenom. Lako drže prednost, a konačna odluka pada kod 18:12. Bez greške na servisu sve je drugo do kraja bila samo rutina. Zadnji, četvrti set bio je samo preslika trećeg, pa je ostalo smo sačekati vijesti iz Poreča. Najzaslužnija za pobjedu bila je Sara Terlević koja je danas, više nego uspješno, na poziciji korektora zamijenila ozlijeđenu Marinu Ćorić. Rovinjske odbojkašice u zadnjem kolu igraju u Vukovaru utakmicu za prestiž.

ŽOK ROVINJ-ŽOK KAŠTELA DC 3:1(25:19, 24:26, 25:18, 15:17)

ROVINJ: SD „Gimnasium“ GLEDATELJA: 300
SUCI: Milan RAJKOVIĆ (Rijeka) i Dajana MIŠKULIN (Sveti Lovreč)

ŽOK ROVINJ: Cvitić, Božić, Žarković, Terlević, Ćosić, Matošević, Todorović N., Klafurić, Grujić, Ćorić, Černeka i Todorović M. (L).
TRENER: Samuel BENUSSI

ŽOK KAŠTELA DV: Pejnović, Stranović, Prkačin, Romić, Hrast, Brzina, Bakota (L), Maretić, Krešo, brkan, Roso i Matas.
TRENER: Mijo VUKOVIĆ

Autor: Arman Zalahić/istrasport.eu

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten