Rusi željni osvete

Objavljeno: Subota, 17 Ožujak 2012 00:00 Autor:
Samo četiri dana nakon prve utakmice u Monzi Dynamo i Monza će odlučiti o drugom polufinalistu CEV kupa. Talijani su slavili u prvoj utakmici s 3:2 tako da će Dynamo ulazak u finale tražiti kroz regularni dio utakmice ali i zlatni set.

Dynamo dobro otvorio prvu utakmicu, osvojili su prvi set i onda su na scenu stupili suci. U drugom setu vratili su Monzu u igru što je rezultiralo preokretom, no Rusi se nisu predavali. Uzeli su četvrti set i činilo se da su ponovno uhvatili ritam i igru iz prvog seta. U petom setu napravili nekoliko pogrešaka tako da je Monza došla do pobjede. U redovima Dynama najučinkovitiji su bili Veres s 22 poena te Pavlov s 21 poenom, a ne mogu se oteti dojmu da nisu odigrali na razini svojih mogućnosti. Kalinin je promašio nekoliko ključnih napada u petom setu, a niti blok nije funkcionirao najbolje. Rusi se u uzvratu uzdaju u domaći teren gdje rijetko gube, a u Moskvi je prošle sezone pao i Trentino.

- Igrali smo dobro u prvoj utakmici, no nekoliko sudačkih pogrešaka je vratilo Talijane u igru. Izgubili smo ritam u drugom i trećem setu no uspjeli smo se vratiti u četvrtom setu. U zadnjem setu nismo iskoristili svoje prilike, malo smo pali u napadu i Monza je to iskoristila. Ipak vjerujem da ćemo se probiti u finale - izjavio je libero Dynama Bragin.

Monza je ostvarila svoj cilj i s prednošću putuju u Moskvu. Da su kojim slučajem izgubili utakmicu bili bi u jako teškoj situaciji, a ova pobjeda im daje više kredita nego Dynamu. Conte je odigrao jako dobru utakmicu, bio je ključni igrač Monze, a vrlo dobar je bio i kapetan Gavotto. Ipak u Monzi su svjesni da ih očekuje puno drukčija utakmica jer je Dynamo goropadan u svojoj dvorani. Pobjeda nad Dynamom je prva Monzina nakon četiri poraza i sigurno da je vratila poljuljano samopouzdanje igračima.

Zanini upozorava da će utakmica u Moskvi potpuno nova priča:

- U Moskvi nas očekuju drukčiji uvjeti, kako van tako i unutar dvorane. Dynamo je snažna momčad što su pokazali prije četiri dana, ali mislim da se možemo nositi s njima. Trebala nam je jedna pobjeda da se vratimo na pravi put, pritisak je na strani Dynama i tu vidim prostor za pobjedu.