Rusija otkazala gostovanje u Rovinju, idućeg tjedna naše odbojkašice gostuju u Beogradu

Objavljeno: Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2014 Autor:
Rusija otkazala gostovanje u Rovinju, idućeg tjedna naše odbojkašice gostuju u Beogradu Foto: fivb.org

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Mariboru nastavlja s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Italiji.

Na raspolaganju izborniku Vercesiu je 15 igračica. Tehničarke Ana Grbac i Bernarda Brčić, primačice/pucačice Mia Jerkov, Senna Ušić Jogunica, Nikolina Jelić i Karla Klarić, srednje blokerice Maja Poljak, Ivana Miloš, Bernarda Ćutuk i Antonija Kaleb, korektorice Samanta Fabris, Sanja Popivić, Maja Burazer i Jelena Alajbeg, te libero Marija Ušić. Potonja se u kadar vratila u nedjelju nakon što je neko vrijeme provela na rehabilitaciji, a magnetska rezonanca je pokazala da njena ozljeda nije ozbiljna.

Najvažnija vijest koja nam dolazi iz Maribora su otkazane prijateljske utakmice protiv Rusije, koje su trebale biti igrane u Rovinju idućeg tjedna. Zbog sudjelovanja na Final Sixu Svjetskog Grand Prixa Rusija je otkazala gostovanje u Rovinju. Razlog je odmor koji je potreban nakon napornog nastupa u Japanu, gdje je Rusija završila kao treća.  

Novog sparnig partnera vodstvo reprezentacije Hrvatske pronašlo je u Srbiji, u sličnom terminu u kojem se trebalo igrati protiv Rusije. Gostovanje u Beogradu dogovoreno je od 6.rujna, a naše djevojke tamo ostaju do 10. rujna. Protiv Srbije bi se trebalo igrati tri puta, nakon toga opcija je odlazak u Bugarsku. Izbornik i vodstvo reprezentacije zajednički će kroz koji dan odlučiti o tom gostovanju. Nastavak priprema biti će u Mariboru gdje bi se 18. rujna još jednom trebalo odmjeriti snage sa Srbijom. Potom se putuje u Zagreb gdje 20. rujna naše djevojke igraju protiv SAD.

Autor: M. Gojak

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten