Sa 2-0 protiv Osječana Mladostaši izborili finale PH

Objavljeno: Nedjelja, 14 Travanj 2013 11:18 Autor:
Sjajno ozračje na tribinama ispunjenog Doma odbojke inspirativno je djelovalo na odbojkaše Mladosti koji su drugom pobjedom nad vrlo dobrim Osječanima izborili finale doigravanja PH.

Sjajno ozračje na tribinama ispunjenog Doma odbojke inspirativno je djelovalo na odbojkaše Mladosti koji su drugom pobjedom nad vrlo dobrim Osječanima izborili finale doigravanja PH. Nakon osječkih 3-2, igrači trenera Željka Nojića slavili su sa 3-1 (25-16, 25-19, 21-25, 25-23).

 - Bila je to nova teška utakmica u kojoj smo bili dominantni u prva dva seta, ali kasnije je nastupilo nesvjesno opuštanje u glavama mojih igrača, što je posljedica mladosti i neiskustva. Budući da su između nas i Murse nijanse u kvaliteti, oni su iskoristili naše opuštanje i opasno nam zaprijetili. Četvrti set je bio prekretnica, jer da smo ga izgubili, teško bi se moji mladi igrači uspjeli prihološki vratiti u petom setu – rekao je u osvrtu trener Mladosti, Željko Nojić.

Nakon 0-2, Osječani su krenuli na sve ili ništa, uslijedio je pritisak iz servisa, napad se dodatno razigrao i gosti su najavili veliki povratak u utakmicu. Mladostaši su se približili na 19-20, a za dalje nisu imali ni snage, ni mogućnosti. Iskusni trener Murse-Osijek, Leo Barić, forsirao je i u četvrtom setu agresivan pristup pa su njegovi odbojkaši dočekali drugi tehnički «time-out» s prednošću 16-14. Jedno ime iz tog razdoblja utakmice zaslužuje posebno isticanje – Krešimir Prlić. Njegove su «bombe» iz servisa i napada držale Osječane u nadi da će se (i) ova priča okončati u petom setu. Međutim, i trener Nojić je «drilao» svoje igrače sa zahtjevom da po svaku cijenu završe posao u četvrtom setu. Prije nego se sve zakompliciralo u završnici 4. seta, to im je i pošlo za rukom...

Uz spomenutog Prlića, u gostujućoj momčadi dodatno apostrofiranje za učinak zaslužili su Celan, Šućur i Puljić, a kod pobjedničkog sastava, domaći trener je izdvojio napadački učinak kapetana Darka Nojića i odlično izdanje univerzalca Mladosti, ovom prilikom na srednjem blokeru – Sandra Veniera.   

Budući da Rovinj i Mladost Marina Kaštela u srijedu u Kaštel Starom igraju treći polufinalni dvoboj (1-1), mladostašima ostaje iščekivanje odluke o drugom finalistu.  

MLADOST: P. Čičković 9, Orešković, D. Nojić 19, Mudrovčić 10, Marelić 2, Sedlaček 5, Mrakužić (L), Venier 9, Momota 4, M. Čičković, Peterlin 16, Zimakijević (L).

Trener Željko Nojić.

MURSA-OSIJEK: Celan 11, Vojak, Suk 5, Vranješ, Šućur 8, Ščerbakov 3, Dudaš -, Dominiković (L), Prlić 21, Puljić 8, Trusić.

Trener Leonard Barić.

Autor: V. K.