Sa 2-0 u finalu Mladostašice korak do naslova prvakinja

Objavljeno: Petak, 28 Ožujak 2014 Autor:

Mladostašice su samo korak od sna! I druga finalna utakmica u doigravanju odbojkašica bila je napeta, puna preokreta, dostojna finala. I na tradicionalno vrućem kaštelanskom parketu igračice Ede Kleina svladale su Marinu Kaštelu sa 3-2 (23-25, 25-18, 23-25, 25-20, 15-10) te se drugom pobjedom (22. u nizu!) sasvim približile osvajanju naslova prvakinja.

Klein je započeo utakmicu s nominalno najjačom postavom. Dakle, s Martinom Račić, Satsuki Minami, Kaori Nakamurom, Danicom Uljević, Tamarom Sušić te Lucijom Mlinar i Ivanom Žmire kao primačicama. U četvrtom i petom setu Žmire je otišla na zasluženi odmor (imala je ujutro i važne fakultetske obveze!), na toj poziciji zamijenila ju je poslovično uspješno Antonela Jularić. Ulascima u trima setovima dobru rolu odigrala je i Nikolina Božičević, pokazavši da je "iza nje ostao" lagani potres mozga iz prve utakmice.

- Moglo se lakše do druge pobjede, nismo morali opet u pet setova – rezimirao je trener Edo Klein, a potom raščlanio kaštelansku utakmicu po setovima:
- U prvom setu imali smo previše neiskorištenih kontranapada nakon dobrih servisa i popustila nam je koncentracija u završnici. U drugom smo bili puno koncentriraniji, s malo pogrešaka, servisi, blok, obrana – sve je bilo kako treba, ali u trećem smo, nakon dugog 'egala' opet zakazali u završnici. Kaštelankama se na 17-16 ozlijedila Anđela Šiško, znali smo da to moramo iskoristiti i na 22-20 bili smo uvjereni da je set naš. No, domaće su se strašno borile te su nas uspjele dostići i prestići serijom dobrih servisa Jurić i Miljak. Četvrti set smo dosta dobro odigrali, trebao je za nas završiti i uvjerljiviji od rezultata 25-20...

Mladostašicama je peti set bio kao poslastica za kraj. Otpočetka su ga držale pod kontrolom, zahvaljujući ponajviše Luciji Mlinar koja je samo u posljednjem setu osvojila šest poena. Luce nam je ponešto ostala dužna u zagrebačkoj, ali potpuno se iskupila u kaštelanskoj utakmici. Sve je dobro funkcioniralo, pa i ona Kleinova uhodana zamjena s Vugec i Ćaćić umjesto Minami i Račić. Ušle su na 9-7, a izašle na 14-10 za Mladost, točno na vrijeme da Minami as-servisom zaključi kaštelanski derbi i zagrebački sastav dovede nadomak naslova prvakinja.

MARINA KAŠTELA: Botić, Ninčević, Šiško, Jurić, Batinić, Jozić, Runjić, Sobin (L), Vidović, Ćurak, Vukić, Miljak. TRENER: Milorad Krunić

MLADOST: Ćaćić, Žmire, Nakamura (L), Minami, Račić, Mlinar, Uljević, Božičević, Deak, Vugec, Jularić, Sušić.
TRENER: Edo Klein

U subotu, 29. ožujka 2014. godine (19.30), u Domu odbojke očekuje se spektakl - proslava naslova prvakinja. Mjesto za pokal u trofejnim vitrinama je rezervirano, a trener Edo Klein je najavio:

- Iako ne briljiramo u igri, a to je teško protiv blokerski i serviserski odličnih Kaštelanki, ipak, sve ide po planu. Idemo dovršiti posao i napraviti šampionsku feštu kod kuće...

Autor: V. K.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten