Sa 3-0 u Kostreni uspjela Kleinova «generalka» za Pulu

Objavljeno: Četvrtak, 01 Ožujak 2012 10:11 Autor:

U vrijeme dok su naši nogometaši uoči dvoboja sa Švedskom još razgibavali svoja skup(ljen)a mišićna vlakna na najzelenijoj maksimirskoj livadi, odbojkašice Mladosti već su odrađivale prvenstvenu obvezu iz 18. kola u Kostreni.
Utakmica najavljena kao «večernji izlazak» Mladostašica, rezultatski gledano, i bila je nešto tomu slično. Indisponirani i kvalitativno inferiorniji domaćin nije pružio značajniji otpor pa je završilo s prilično laganih 3-0 za Zagrepčanke (25-15, 25-20, 25-16).
Unatoč maksimalnom respektu prema devetom mjestu i devet prvenstvenih pobjeda Kostrenjanki, gostujući trener Edo Klein na kraju je samo konstatirao da je to bilo rutinsko odrađivanje posla. Jer njegove su se igračice otpočetka postavile čvrsto kao stijena, dok je Kostrena - u sva tri seta - «izgledala kao morska pjena».
U slikovitoj usporedbi sa zagrebačkom nogometnom utakmicom, u kojoj su Šveđani (i jedan deklarirani Balkanac) potpuno razbili «Bilićboyse», Mladostašice su u Kostreni bile – «Šveđanke».
- Odigrali smo bolje u svim segmentima igre, domaće igračice nisu imale šanse – kratko je rezimirao Klein, otvarajući iznova «paralelu» s maksimirskom nogometnom «tragedijom» u kojoj domaćin također nije imao šanse, a uvjerljivi gost ga je počastio i jedinim pogotkom (autogolom)...

Bodovni učinak igračica Mladosti u Kostreni: Šunjić 14, Jelić 11, Bazina i Jurišić po 9, Uljević 7, Tadić 4. «Dužnosti, obveze i prljave poslove» libera besprijekorno je odradila Martina Malević, zamijenjena Petrom Svete tek potkraj utakmice. U trećem setu zaigrale su još Vukasović i Žmire, dok gripozna Lucija Mlinar nije bila u sastavu kao ni u prethodnoj utakmici u Vinkovcima.

Eh, kad smo već «kod Vinkovaca», zanimljivo je da su Vinkovčanke i Osječanke odigrale onu, zbog vremenskih neprilika odgođenu utakmicu 16. kola (3-0 za domaće), a koliko su daleko jedne od drugih, nisu trebale ni putovati, nego razapeti mrežu negdje na pola puta, kod Laslova ili Ernestinova...

Bilo kako bilo (a svega ima u toj našoj Prvoj ligi!), odbojkašice Mladosti su ostvarile drugu gostujuću pobjedu zaredom, a za eventualnu – treću, opet će prema Kostreni.
Pardon – Puli! Trener Edo Klein nazvao je utakmicu u Kostreni «generalkom» za subotnji derbi s Pulom, s kojom je Mladost bodovno izjednačena na ljestvici.

Uspjela je!