Sanja Popović: Bile smo sportska vijest broj jedan u Poljskoj

Objavljeno: Nedjelja, 17 Veljača 2013 21:02 Autor:
Sanja Popović nakon uzvratne utakmice polufinala Sanja Popović nakon uzvratne utakmice polufinala Foto: cev.lu
Sanja Popović u Poljskoj proživljava jedne od najljepših dana u svojoj karijeri. Riječka odbojkašica u dresu Fakro Muszyne zaigrat će u finalu Kupa CEV-a protiv turskog Fenerbahčea
Sanja Popović u Poljskoj proživljava jedne od najljepših dana u svojoj karijeri. Riječka odbojkašica u dresu Fakro Muszyne zaigrat će u finalu Kupa CEV-a protiv turskog Fenerbahčea, a Sanja je bila najbolja igračica u polufinalnim ogledima protiv Omska. U prvoj utakmici na gostovanju ostvarila je 28 poena uz 57 posto prolaznosti u napadu, u uzvratu je bila najučinkovitija sa 16 poena. Razloga za zadovoljstvo napretek.

- Zanimljiv je podatak da je ovo prvi put u posljednjih pedeset godina da se neka ženska ekipa u odbojci plasirala u finale ili na Final Four u nekom od europskih kupova. Nakom što smo izborile plasman u finale, drugi dan smo bili sportska vijest broj jedan u Poljskoj. Ovdje je odbojka jako praćena, ustvrdila je Sanja Popović nakon velikog uspjeha.

- Prvu utakmicu smo igrale na gostovanju u Omsku i pobijedile 3:2. Bila je to jako naporna utakmica jer smo cijelo vrijeme bili na poen, dva razlike. Namučile smo se i na putovanju budući da je Omsk u dalekom Sibiru i čak je šest sati vremenske razlike. U uzvratu smo slavili 3:0, odigrale smo vrlo koncentrirano i zrelo. Iskreno, da mi je netko rekao da ćemo pobijediti Omsk i tako lako proći u finale ne bi mu vjerovala. Omsk je ekipa koja je puno viša od nas i recimo da su na papiru ipak one bile favoriti, dodala je riječka odbojkašica.

- U finalu nas očekuje Fenerbahče, odlična turska ekipa, prošlogodišnji prvak Lige prvaka. Bit će to jako teško finale i jako zanimljivo, posebice jer je naše samopouzdanje naraslo jos više. Sada čekamo doigravanje koje počinje u ožujku. Prvi dio smo okončale na prvom mjestu sa sedam bodova više od drugoplasirane ekipe. U međuvremenu nas čeka finale CEV-a i poljski Kup, ustvrdila je Sanja. 

Fakro Muszyna u jakom poljskom prvenstvu nije izgubila utakmicu već dva mjeseca. Podatak koji govori da je prvenstvo i Kup Poljske itekako dostižan san. 

- Cilj ove sezone jest osvojiti prvenstvo i Kup Poljske jer imamo dobru ekipu i odličnu atmosferu. Ujedno imamo i dugačku klupu tako da bismo trebali iskoristit te predispozicije za duplu krunu. Nadam se da ćemo slaviti i u CEV-u. Prvu utakmicu igramo na domaćem terenu, 27. veljače smo u Istanbulu gdje je uvijek teško zbog vatrene publike. Ali, neće ni njima biti lako u Poljskoj. Što se mene tiče jako sam zadovoljna svojim igrama ove sezone, zaključila je Sanja Popović.