Seniorkama polufinale, seniori pobjedom završili drugi dio

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 Autor:

Seniori i seniorke Mladosti hrabro koračaju ka završnici prvenstva. Seniorke su, nakon malo težeg susreta s Osječankama, uspjele osigurati prolaz u četiri najbolje ekipe prvenstva, dok su seniori slavljem protiv Centrometala, potvrdili drugo mjesto na tablici uoči četvrtfinalnih susreta.

Nakon nekoliko tjedana razilaženja, Mladostašice i Mladostaši konačno su zaigrali isti da na istom terenu, onom domaćem. Srećom, ne u isto vrijeme. Subotnji program na Mladosti standardno su otvorili seniori. Nije im utakmica posljednjeg kola drugog djela lige bila presudna, no bilo je psihološki važno pokazati da protiv protivnika iz Črečana imaju rješenje. Mladostaši su to i dokazali, u četiri seta igre. 25:21 i 25:15 u prva dva seta za domaćina pokazala su kako Mladostaši protiv ekipe iz sjeverne Hrvatske odlično startaju na domaćem terenu. Mali posrtaj, koji se mogao izbjeći uz veću koncentraciju dogodio se u trećem setu, kojeg su Mladostaši prepustili gostima (19:25), da bi u četvrtom, no ipak uz minimalnu razliku (25:23) slavili i upisali sva tri boda. E, da su takvi rezultati bili u gostujućim susretima protiv Črečana, možda bi Mladostaši završili drugi dio prvenstva prvi, no, u četvrtfinale startaju kao odlična druga ekipa koja je pokazala da se može nositi i s najtežim protivnicima, doduše, dominantnije na domaćem terenu.

Jaka ženska Mladostaška ekipa nakon njih je na terenu igrala protiv ŽOK Osijeka 06. Pomalo neočekivano, jer Mladostašice su u završnicu prvenstva ušle kao prve, nitko nije očekivao da će posljednju ekipu koja je u završnicu ušla morati lomiti u tri tekme. No, kako je lopta okrugla, Mladostašicama je malo sreće prošle srijede nedostajalo u Osijeku, pa su izgubile 3:2 i morale igrati treću utakmicu. Ipak, taj ih pritisak nije pretjerano jako morio, jer su u četiri seta, pred domaćom publikom, pokazale što one kao vodeća ekipa prvenstva mogu i znaju. U utakmicu su krenule nešto slabije, trebalo im je da se zagriju, očito, jer su prvi set prepustile gošćama, no nakon toga kao lavice su se borile i sva tri naredna seta završila su u korist domaćih igračica. Ukupni je rezultat tako bio -  18:25, 25:23, 25:18, 25:18.

Kao klupske kolegice, Mladostaši su sada zakoračili u završnicu prvenstva, pa ih sada očekuju četvrtfinalni susreti. Kao drugoplasirana ekipa, najvjerojatnije će zaigrati protiv MOK Rijeke, druge ekipe iz donjeg doma. Nakon dvije dobivene utakmice, četiri ekipe nastavljaju dalje. Mladostašice su, pak, u polufinalu gdje ih očekuje stara ekipa: Kaštelanke, Vukovarke i Porečanke, s kojima su i tako odigrali niz utakmica u drugom djelu prvenstva. Kako će se rasplesti stvar, znat će se nakon ždrijeba, no ne treba sumnjati u mogućnosti zagrebačkih odbojkašica. Obruč se steže, na muci se poznaju junaci, a koliko su Mladostaške ekipe junačke već sad pokazuju rezultati. Sama završnica bit će napeta, no ne treba sumnjati, i iznimno zanimljiva.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten