Seniorke pobjedom nad Alžirom izborile Final Four u Kazakhstanu

Objavljeno: Nedjelja, 12 Lipanj 2016 17:06 Autor:
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobijedila je u drugom kolu kvalifikacijskog turnira iz serija World Grand Prix u peruanskom gradu Chiclayo ekipu Alžira s 3:0, po setovima 25:19, 25:17, 25:15.

S tri pobjede iz prvog turnira u Australiji, protiv Kolumbije, Kube i domaćina te dvije pobjede u Peruu protiv Kube i Alžira naše su reprezentativke kolo prije kraja osigurale plasman na Final Four World Grand Prixa koji se održava u Kazakhstanu. Što je uspjeh kojemu se malo tko nadao.

Hrvatska reprezentacija započela je susret protiv Alžira u potpuno izmjenjenom sastavu. Prvi puta u prvoj postavi zajedno su zaigrale Strunjak, Sain, Brčić, Cvetnić, Klarić, Vranković i Jurišić. Dakle, s juniorskom ekipom pojačanom s Klarić i Brčić. Stoga nije čudno što su gotovo cijeli prvi set odigrale u grču, a u jednom trenutku Alžirke su imale čak četri poena prednosti. No, izbornik Aksentijević imao je dovoljno strpljenja pričekati da se mlade igračice oslobode treme: nakon 17:17 naše su igračice prvi puta došle u prednost od nekoliko poena, pa su ga na kraju dobile s 25:19.

Drugi set bio je gotovo repriza prvoga: mlade igračice, opterećene odgovornošću koju im je ukazao izbornik, griješile su češće nego inače, pogotovo na taktičkom planu, ali su pri kraju seta ponovno ostvarile prednost od nekoliko poena tako da su na kraju ipak i taj set dobile s 25:17.

I u trećem setu vodila se izjednačena borba, s tim da je Alžir vodio sve do završnice seta. Tada su naše reprezentativke ponovno preuzele inicijativu, te okončale susret s pobjedom od 25:15. Koliko su naše mlade reprezentativke bile opterećene tremom najbolje ilustrira podatak da su čak 13 puta pogriješile pri servisu.

Premda je cijeli susret protiv Alžira hrvatska reprezentacija odigrala u pomlađenom sastavu, bez pomoći Jerkov, Fabris, Topić, Dumančić, Grbac, na kraju su naše mlade igračice ipak sigurno pobijedile. Što će svakako najviše razveseliti izbornika Aksentijevića. Pokazalo se, naime, da je bio u pravu kada je na tako zahtjevan turnir odlučio povesti čak šest debitantica.

Izvor: HOS