Šest mjeseci zabrane igranja zbog pozitivnog testa na marihuanu

Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Prosinac 2012 Autor:
Stegovno povjerenstvo Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping kaznilo je Ivana Đorđevića i Antona Brnečića, odbojkaše Opatije, sa šest mjeseci zabrane igranja

Stegovno povjerenstvo Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping kaznilo je Ivana Đorđevića i Antona Brnečića, odbojkaše Opatije, sa šest mjeseci zabrane igranja nakon što su bili pozitivni na zabranjenu tvar carboxy - THC (kategorija S8. kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava za 2012. godinu) na doping testu nakon utakmice protiv Mladosti odigrane 3. listopada.

Stegovno povjerenstvo saslušalo je opatijske odbojkaše, a kazna je bila neminovna s obzirom da su se odbojkaši Opatije odrekli mogućnosti za novo testiranje odnosno B uzorak i time zapravo priznali krivnju. Ipak, u klubu su očekivali ipak nešto blažu kaznu. S obzirom da postoji mogućnost žalbe, nema sumnje da će Opatijci dobro razmisliti o toj mogućnosti. Brnečić i Đorđević su bili članovi prve postave Opatije i njihovim izostankom Opatija je izgubila na kvaliteti što se osjetilo i na rezultatima.

Autor: M.B.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten