Šimunčić poveo odbojkaše u Izrael na drugi turnir Europske lige

Objavljeno: Petak, 21 Lipanj 2013 09:15 Autor:
U Izrael bez Zimakijevića i Galića U Izrael bez Zimakijevića i Galića
Nastavlja se Europska liga odbojkaša i hrvatska reprezentacija otputovala je u četvrtak u izraelski grad Ra'ananu

Nastavlja se Europska liga odbojkaša i hrvatska reprezentacija otputovala je u četvrtak u izraelski grad Ra'ananu, gdje se od petka do nedjelje (od 21. do 23. lipnja) igra drugi turnir skupine C. Pod vodstvom predsjednika Hrvatske odbojkaške udruge (HOU) Zdeslava Barača i izbornika Igor Šimunčića iz zagrebačke zračne luke krenulo je 12 odbojkaša, ali među njima nije bilo standardnih reprezentativaca Stanislava Zimakijevića i Danijela Galića.
Spomenuti je dvojac, naime, ostao kod kuće zbog privatnih obveza, a u sastav hrvatske reprezentacije umjesto njih ušli su Marko Sedlaček i Mladen Jurčević.
- Nakon triju rovinjskih pobjeda naše su ambicije, naravno, porasle i polako smo počeli razmišljati o završnom turniru Europske lige. Za nas je povoljna okolnost što najbolji turski odbojkaši igraju na Mediteranskim igrama u Mersinu, no nije nam bilo lako na turniru u Rovinju, pa to ne očekujem ni u Izraelu - izjavio je hrvatski izbornik Šimunčić.
Hrvatska je, podsjetimo, prošlog vikenda u rovinjskoj dvorani Gimnasium pobijedila sva tri respektabilna suparnika, Izrael sa 3:0, a Tursku i Bjelorusiju sa 3:1, pa u Ra'ananu stiže kao lider skupine.
Hrvatska reprezentacija sve tri utakmice igra u 15:00 i to u petak protiv domaćina Izraela, u subotu protiv Bjelorusije i u nedjelju protiv Turske. Dodajmo i to da je Final Four Europske lige (13. i 14. srpnja) iz Burse premješten u turskoj sredozemno ljetovalište Marmaris, te da će pobjednik izboriti nastup u kvalifikacijama za Svjetsku ligu odbojkaša 2014.

Autor: S. M. (HOU)