Sisak ostao bez bodova

Objavljeno: Nedjelja, 26 Siječanj 2014 19:25 Autor:
Sisak nije uspio upisati nove bodove Sisak nije uspio upisati nove bodove Foto: odbojka.hr
U susretu 14. kola snagu su odmjerili odbojkaši Siska i osječke Murse. U vrlo zanimljivom dvoboju Mursa je ipak pobjedila 1-3 (25-20 20-25 20-25 21-25) i odnijela sva tri boda iz Siska te se opasno približila Centrometalu.

U početak susreta se ušlo dosta opušteno. Mursa je povela 0-2 nakon poena Celana i promašaja domaćih, ali ubrzo je Sisak sve okrenio i na prvom tehničkom time-outu imaju prednost 8-5. Na dobre servise kapetana Suka, Mursa prvo izjednačava, a zatim dvojnim blokom Šućur-Puljić vraćaju prednost. U tim trenucima se nijedna ekipa nije mogla ozbiljnije odvojiti sve do 17-16. Odličnim blokovima Sisak dolazi do 21-16, a trener Murse uvodi juniora Marka Oršolića umjesto kapetana Suka. To je bila pomalo čudna izmjena jer je Suk do tada bio ponajbolji igrač Murse. Sisak je lako priveo set kraju poenom Sabljaka za 25-20.

U drugom setu Mursa ima blagu prednost od 5-7, ali Sisak preko Tepavca i Kostelca dolazi do prednosti od 9-7. Sisak preko Sabljaka dolazi do 13-9 i trener Paun je jednostavno primoran zvati time-out jer je situacija u tim trenucima izmicala kontroli. Prvo Oršolić poentira za 13-10, a zatim Prlić odličnim servisima pravi pomutnju kod domaćih i ubrzo je 13-12. Sabljak prekida seriju gostiju, a gostujući strateg Paun pravi dvije izmjene gdje je u potpunosti ispremiješao sastav. I to je urodilo plodom. Mursa je preko odličnog Celana u potpunosti okrenula set i na drugom tehničkom time-outu su imali prednost od 15-16. Kod 17-17 je Kostelac promašio napad, a Oršolić iskoristio priliku da svoju ekipu odvede 17-19. Ubrzo je i 17-20, a trener Siska zove time-out. Celan i dalje odlično servira, a blok Murse u potpunosti lomi set i Mursa ga lako osvaja rezultatom 20-25.

U trećem setu se Sisak drži do 6-5, ali tada Puljić nevjerojatnom serijom poena i blokova donosi svojoj ekipi prednost od 6-10. Sisak zove time-out, ali nije pomoglo. Igralo se gotovo poen za poen do drugog tehničkog time-outa gdje su dosta prolazili Sabljak za Sisak, a Oršolić za Mursu. Mursa odlazi na prednost 12-18, ali se situacija malo zakomlicirala kada je Sisak došao do 16-19. Nakon time-outa Celan poentira za 16-20 i Mursa nije dopustila preokret.

U četvrtom setu potpuni raspad domaćih. Mursa odlazi na 1-5, a trener Siska mora zvati time-out. Na prvom tehničkom-outu je već 2-8, a na 3-10 Sisak ponovno zove drugi time-out. Malo su se uspjeli posložiti i približiti na 7-10, ali Mursa ponovno ubacuje u višu brzinu i odlazi na 9-16. Do kraja susreta je bila jednosmjerna ulica, a domaćini su uspjeli samo uljepšati statistiku.

U redovima Siska moramo izdvojiti odličnog Tepavca, ali Sabljak, Išek i Kostelac su također odigrali dobru utakmicu. Sisak je u prvom setu izgledao jako dobro, pogotovo u bloku, ali trener Paun je s nekoliko promjena u potpunosti okrenuo utakmicu. Junior Marko Oršolić je bio pun pogodak, ali ipak su sve pokrenuli iskusni igrači Celan i Puljić. Tu su još bili standardni Prlić i Suk koji su pravili probleme servisom i kada se to sve spoji, dobije se zaista odličan spoj mladosti i iskustva. U prvom dijelu sezone je Mursa ovakve utakmice redovito gubila, nisu imali kvalitetnih rješenja s klupe, a sada su s trenerom Paunom dobili jednu novu dimenziju.

Odbojkaši Siska u idućem kolu idu na gostovanje Centrometalu, a Mursaši dočekuju ekipu zagrebačke Mladosti. Kako su Osječani ušli u novi projekt pod nazivom 'Osječki 7. Igrač', u tom susretu su najavili odličnu atmosferu i veliku podršku s tribina.

Autor: Mario Šalinger