Sisley je povijest, Benettonu curi vrijeme

Objavljeno: Petak, 29 Lipanj 2012 Autor:
Dva velikana talijanskog sporta nalaze se u vrlo teškoj situaciji. Jedan je već praktički potpuno otpisan dok je drugi na najboljem putu da mu se to dogodi. Riječ je o odbojkaškom klubu Sisley i košarkaškom klubu Benetton...

Odluka grupacije Benetton o prestanku financiranja košarkaša Benettona i odbojkaša Sisleya dovela je praktički do gašenja oba kluba. Odbojkaši su se već odlučili na drastičan potez, raspuštena je kompletna prva momčad i ostali su tek na mlađim kategorijama. Njihova sudbina kao kluba je po svemu sudeći zapečaćena, a isto će se dogoditi i košarkaškom klubu ukoliko u kratkom roku ne dođe do dramatičnih promjena.

Kako talijanski mediji pišu, jedina nada za Benetton je da se obitelj Benetton u posljednjem trenutku predomisli i suspendira odluku o prestanku financiranja kluba. Rok za to istječe i u slučaju da do 30. lipnja ne bude nikakve promjene u razmišljanjima, Benetton se neće moći licencirati za sljedeću sezonu. Tada naime završava rok za licenciranje, a bez generalnog sponzora, licenciranje nije moguće.

Kao spasitelj košarkaša pojavio se vlasnik ProGesta Bruno Zago koji je pokrenuo akciju "Spasimo Benetton", međutim sluha za njegovu inicijativu nije bilo i Zago sve manje izgleda kao čovjek koji će spasiti klub o čemu svjedoče i njegove riječi.

-Nadao sam se kako će moje ime privući nove investitore i partnere u ovaj projekt. No otkad smo to pokrenuli, nije se ništa dogodilo i mogu potvrditi kako nisam u mogućnosti samostalno iznijeti cijeli projekt. Ukoliko ne bude promjena, izaći ću iz te priče jer je prevelika za mene.

Kako su zatečeni bili simpatizeri Sisleya, sada su zatečeni i simpatizeri Benettona, kluba čiji je dres svojedobno nosio Toni Kukoč, a sada ga vode klupske legende Riccardo Pittis i Claudio Coldebella.

Benetton u povijesti ima pet osvojenih naslova prvaka Italije, osam puta je osvajao Kup, četiri puta Superkup i dva puta Saporta kup. O veličini Sisleya također dovoljno govore trofeji. Oni su bili devet puta prvaci Italije, uzeli su četiri Kupa, šest Superkupova, dvije Lige prvaka, jedan Kup kupova i četiri CEV kupa. Propast dva tako velika kluba teško padaju svakom ljubitelju sporta.


Autor: Branimir Korać

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten