Slabašne Riječanke zamalo do seta

Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 13:20 Autor:
Plave (lijevo) praznih ruku otpremile su Riječanke kući Plave (lijevo) praznih ruku otpremile su Riječanke kući Foto: G. Mitić
Uspjele su osječke odbojkašice spojiti dvije pobjede u prvoligaškoj skupini II. Nakon Đakovčanki u Gradskom vrtu poražene su i odbojkašice s Kvarnera.

Završilo je očekivano, u tri seta, jer Rijeka CO objektivno je najslabija ekipa u toj skupini. U Osijek su stigle bez osvojenog seta, a nisu ga uzele ni u maloj dvorani Gradskog vrta. No malo je nedostajalo da gošće prekinu i tu neugodnu tradiciju. Naime, domaće su bez problema riješile prva dva seta u svoju korist, stoga se očekivalo da će igračice trenera Fančovića rutinski odraditi posao do kraja, ali to se ipak nije dogodilo. Istina, tijekom susreta domaći je trener na parket slao sve raspoložive snage, što se možda malo i odrazilo na izdanje u trećem setu. Ipak je nedopustivo da su Riječanke prvo imale vodstvo od pet poena (4:9), a u samoj završnici držale rezultatski priključak iako su sredinom tog seta Osječanke imale i u nekoliko navrata četiri poena prednosti (22:18). Stoga su se na parket morale vratiti neke igračice iz prve postave (Grahovac, Novalić) da bi se odradilo ono što se i očekuje. U toj završnici Osječanke su ipak bile prisebnije, jer su izbjegle nepotrebno produženje dvoboja.

Autor: N.B.