Smiješno je da se ne zna tko će igrati Prvu ligu

Objavljeno: Nedjelja, 19 Kolovoz 2012 Autor:
Odbojkašice Grobničana u ponedjeljak od 18 sati krenut će s pripremama za novu sezonu. Trener Marko Crnković okupit će ponovo mladu ekipu koja je proteklih godina boravila u donjem dijelu ljestvice.

Odbojkašice Grobničana u ponedjeljak od 18 sati krenut će s pripremama za novu sezonu. Trener Marko Crnković okupit će ponovo mladu ekipu koja je proteklih godina boravila u donjem dijelu ljestvice.

- Idemo s vlastitim kadrom dalje, novaca za pojačanja nemamo, borit ćemo se s našim igračicama i nadamo se da će se jednog dana isplatiti dugotrajan rad, rekao je Marko Crnković, trener Grobničana.

- Ove cure su na okupu već treću godinu i trebale bi stasati i pokazati koliko zaista mogu. Igrački kadar ostaje isti, osim Petre Krizmanić koja je otišla u Pazin, ali imamo i tu spremnu zamjenu, dodao je Crnković.

U Grobničanu trenutno iščekuju u kojem će rangu odnosno jakosnoj skupini igrati iduće sezone. Naime, Grobničan je trebao biti u Prvoj ligi, druga jakosna skupina, ali Hrvatski odbojkaški savez suspendirao je Mladost, Split 1700, Poreč, Kaštela DC, Cestorad i Zagreb koji do 1. rujna moraju platiti dugovanja. Liga je trebala imati 16 klubova koji su trebali biti podijeljene u dvije jakosne skupine. Nitko još ne zna koliko će klubova biti u Prvoj ligi i kako se misli provesti ideja od dvije jakosne skupine ako šest klubova ne podmire dugove i ne budu stekli pravo nastupa.

- Pomalo je smiješno da se polovicom kolovoza ne zna tko će igrati Prvu ligu. HOS samo postavlja uvjete. Recimo, klubovi moraju platiti kotizaciju do 31. kolovoza, a prijelazni rok je do 15. rujna. Dugovi se dugo vremena povlače, sada je ispalo da tako više ne može. Naravno da treba uvesti reda, ali sve s nekom mjerom. Kakva će to biti liga ako Mladost, koja je odbojkaška institucija, ne bude igrala prvenstvo Hrvatske, zaključio je Marko Crnković.

Autor: Marko Babić

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten