Šok i nevjerica u Belchatowu

Objavljeno: Četvrtak, 22 Ožujak 2012 07:13 Autor:
U treću utakmicu Politechnika i SKRA ulaze u potpuno različitim raspoloženjima. Ekipa iz Varšave je drugom pobjedom protiv Tomisa potvrdila ulazak u finale Challenge kupa dok je SKRA izgubila finale Lige prvaka protiv Zenita.

Trener Panas je povukao isti potez kao njegov kolega iz Domexa i žrtvovao prve dvije utakmice u doigravanju za uspjeh protiv Tomisa. Politechnika se upisala u povijest poljske odbojke, a ulazak u finale jednog europskog kupa u svom prvom izlasku u Europu je najveći uspjeh momčadi iz Varšave. Osim pobjede dobitak za Politechniku je i povratak iskusnog Szymanskog koji je zamijenio Mikolajczaka u trećem setu i potvrdio je da će biti ''pojačanje'' za momčad.

- Nitko nije ovo očekivao iako smo se potajno nadali da možemo doći ovako daleko. Ovo je veliki uspjeh za klub poput nas. Ponosan sam na svoje suigrače jer smo odigrali dvije veličanstvene utakmice. Ulazak u finale nas je dodatno motivirao i idemo se suprotstaviti SKRA - izjavio je Szymanski nakon pobjede nad Tomisom.

Raspoloženje u Varšavi je dosegnulo vrhunac i tragičan poraz SKRA od Zenita vide kao priliku da pokušaju iznenaditi giganta iz Belchatowa.

- Ulazak u finale nas je dodatno motivirao pred utakmice sa SKRA. Dočekujemo ih puni samopouzdanja i želje da pružimo što veći otpor - kratko je izjavio trener Radoslaw Panas.

SKRA niti u trećem pokušaju nije uspjela doći do vrha Europe iako su bili jako blizu. Imali vodstvo 2:1 i meč loptu u četvrtom setu, a peti set su otvorili s vodstvo od 5:1 ali nisu razbili prokletstvo ruskih momčadi. Da ionako bolan poraz bude još teži i tragičniji pobrinuli su se suci koji nisu vidjeli da je u posljednjem napadu Wlazly pogodio ruku ruskog igrača u bloku, a odbili su i video provjeru. Nakon završetka utakmice na velikom ekranu je prikazana uvećana slika ''incidenta'' na kojoj se jasno vidi da je ruski igrač dirao loptu u bloku. To je izazvalo salvu negodovanja s tribina, a završnu ceremoniju su nadglasali zvižduci s tribina.

- U svlačionici nakon utakmice su dominirale suze i psovke. Nitko od nas nije zaspao niti minute, stalno nam se vrti snimka zadnjeg poena pred očima. Biti će se jako teško oporaviti od ovoga - izjavio je Daniel Plinski.

Dan poslije iz Belchatowa je i dalje dopiralo ogromno razočaranje, tuga i nevjerica, a primač Winiarski je izjavio:

- Berezhko mi je nakon utakmice priznao da je dirao loptu. Šteta što je finale odlučila pogreška sudaca. Ne mogu vjerovati da suci to nisu vidjeli. Možda jednostavno nisu htjeli.

Jacek Nawrocki, trener Belchatowa, je bio ponosan na svoje igrače:

- Kao čovjek ponosim se svojim igračima i zaista im nemam što zamjeriti. Uložili su srce i dušu u tu utakmicu i zbog toga razočaranje je još veće. Suci su pogriješili kod zadnjeg poena, to nije sporno ali to će nas tjerati da u iduću sezonu uđemo još jači. Teško mi je reći kako će igrači reagirati poslije poraza, zaista to ne mogu predvidjeti, ali znam da neće tako brzo zaboraviti finale. Imamo iskustva u teškim trenucima, uspjeli smo ih uvijek prebroditi ali ovo je specifična situacija.