Stigle odbojkašice s američkog sveučilišta iz Roswella

Objavljeno: Srijeda, 14 Ožujak 2012 Autor:
Želeći devetodnevni boravak odbojkašica s američkog New Mexico Military Institute u Zadarskoj županiji učiniti što sadržajnijim, svoj doprinos danas je svečanim primanjem dala i Općina Bibinje predvođena načelnikom Ninom Šimunićem. Sveučilišnu ekipu za koju nastupaju ili su nastupale tri bivše igračice OK Arbanasi (Ivana Batur, Andrea Sorić i Iva Čotrić) bibinjski je čelnik pozdravio zaželjevši joj srdačnu dobrodošlicu te je upoznao s institucijama, sportskim uspjesima i sportskim kolektivima, odnosno s novijom poviješću svog mjesta.

- I sam sam svojevremeno bio odbojkaš, tako da cijenim trud i svakodnevno odricanje koje ulažete kombinirajući sportske i fakultetske obveze. Drago mi je da ste tu te se nadam da se radi o prvom u nizu posjeta Bibinjama - rekao je između ostalog Šimunić.

Simpatičnim gošćama potom se obratio i Ivan Šimunić, predsjednik Općinskog vijeća koji im je također zaželio da se što ugodnije osjećaju u Bibinjama, a riječ je dobio i bojnik Hrvatske vojske Vinko Rogić. On je zajedno s časničkim namjesnikom Vedranom Bugarijom u ovoj prigodi bio izaslanik generala Mladena Fuzula.

- Nadam se da ćete iz našeg grada ponijeti lijepa iskustva i da ćete promovirati ovu sredinu. Nadam se i da će vaš dolazak potaknuti buduće generacije na dolazak i produbljivanje prijateljstva - kratak je bio Rogić.

Vjerojatno najveći povod druženju bibinjskog vodstva i sastava iz Roswella bila je Andrea Sorić, igračica podrijetlom iz Bibinja koja je nakon prvih odbojkaških koraka u matičnom klubu igrala za OK Arbanasi, da bi potom kao stipendistica postala članom NMMI-a. O povratku u rodno mjesto reći će:

- Naš domaćin, OK Arbanasi, potrudio se da nam je svaki trenutak boravka maksimalno ispunjen, no nismo umorni već jako zadovoljni. Sve je sjajno: od smještaja, turističkih obilazaka i odigravanja prijateljskih utakmica s ovdašnjim klubovima, a za mene je poseban doživljaj vratiti se u Bibinje - naglasila je Sorić.

U bibinjski itinerer američke su sveučilištarke u ponedjeljak upisale i prijateljsku utakmicu s klubom domaćinom. Slavile su rezultatom 3:0, no on je ovaj put bio u posve drugom planu. Najvažnije je bilo druženje i zabava, o čemu je posvjedočilo i 300-injak gostoljubivih Bibinjaca.

 

Izvor: Zadarski list

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten