Sudar najuspješnijih ekipa Svjetske lige

Objavljeno: Subota, 19 Srpanj 2014 Autor:

Italija i Brazil zajedno su 17 puta osvojili ovo natjecanje. U grupnoj fazi odigrali su četiri dvoboja u kojima je svaka momčad upisala dvije pobjede.

Italija nije imala problema u dva dosadašnja susreta ovaj tjedan. Sa lakoćom u tri seta dobili su i SAD i jučer Australiju. Dominacija je bila očita od samog početka kada su u prvom setu ostavili Australce na skromnih 14 poena. U nastavku susreta smanjili su ritam igre, izbornik Berruto povremeno je odmarao ključne igrače pa su gosti popravili dojam u preostala dva seta.

- Dobro smo se zabavljali danas. Australija je dobra momčad i pobjeda nam je donijela samopouzdanje. Nismo očekivali Brazil u polufinalu, no ne smijemo zaboraviti da je Iran odlična momčad - izjavio je Simone Parodi nakon pobjede.

Ako se izuzme opušteniji pristup nakon prvog seta, Italiji se doista nema što prigovoriti. Možda su imali nešto lakše protivnike, ali njihova igra djeluje najbolje na ovom turniru. Prijem je bio bolji nego u prvom dvoboju, susret su završili sa samo 16 pogrešaka, a napadački još jednom bili nezaustavljivi. Gotovo je nevjerojatan podatak da je korektor Zaytsev imao realizaciju od 65% (15/23), a primač Lanza je bio praktički nepogrešiv sa 11 poena iz 12 napada. Inače, za korektore sve što je 50% i više smatra se odličnim postignućem.

- Nismo unaprijed razmišljali o polufinalu. Dobro smo se pripremili za ovaj dvoboj i koristili igrače koji nisu ranije toliko igrali. Sretni smo sa pobjedom i ambiciozni da osvojimo turnir, no nećemo prenagliti - dodao je Dragan Travica.

Jedini dvojac koji jučer nije ulazio u igru bili su kapetan Birarelli i primač Kovar. Prvi je vjerojatno dobio odmor dok je Kovar čuvao ozljeđeno koljeno i prema najavama danas bi trebao zaigrati.

Brazilcima je bila dovoljna pobjeda protiv Rusije da osiguraju polufinale. U jučerašnji dvoboj protiv Irana ušli su sa dvije promjene. Iskusni dvojac Sidao i Murilo dobio je predah, no njihove zamjene nisu se najbolje snašle. Bloker  Eder imao je problema sa brzom igrom protivnika dok je primač Lucas Loh unatoč 12 poena ostao zapažen po nekoliko vrlo slabih reakcija na laganim servisima.

Ne može se reći da Brazilci nisu željeli pobijediti. Sasvim sigurno su htjeli doći barem do boda kako bi izbjegli Italiju. Jednostavno su odigrali slabo i olakšali protivniku put prema pobjedi. Korektor Wallace bio je očajan i u tri seta sakupio samo 6 poena pa ga je izbornik povukao na klupu. Cijela momčad nije bila na razini, napravili su 33 pogreške i u takvoj situaciji ne može se dobiti nikoga.

- Željeli smo pobijediti, imali smo svoje prilike, no suci su radili puno pogrešaka. U polufinalu nas čeka Italija koja je odlična momčad i imamo težak zadatak. Mi ćemo se pripremiti i koncentrirati na svoju igru - komentirao je kapetan Bruno Rezende.

Italija i Brazil bili su u istoj skupini i odigrali četiri susreta. Svaka momčad slavila je po dva puta, a gosti su uvijek izlazili kao pobjednici. Upravo su igrali u posljednjem kolu grupne faze kada su Brazilcima bile nužne dvije pobjede za plasman na završnicu. Talijani su tempirali formu za ovaj vikend, tada nisu izgledali dobro i glatko su izgubili oba dvoboja. Ono što su domaćini prikazali protiv SAD i Australije izgleda puno bolje i danas će biti drugačija situacija na terenu. Treba spomenuti da je ovo Brazilu treći susret u isto toliko dana dok su Talijani imali dan odmora između svoja dva dvoboja.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten