Tamara Sušić sa svojim CSM Bukureštom u finalu Challenge kupa

Objavljeno: Nedjelja, 13 Ožujak 2016 Autor:

Hrvatska reprezentativka, srednja blokerica Tamara Sušić danas je sa svojim CSM Bukureštom izborila finale europskog Challenge kupa. Do finala je klub hrvatske reprezentativke stigao izbacivši prošlogodišnjeg osvajača ovog natjecanja, tursku Bursu. 

Po prvi puta u povijesti jedan rumunjski klub igrati će u finalu europskog klupskog natjecanja. Uspjelo je to CSM Bukureštu, svoj udio u tom uspjehu ima Hrvatica Sušić. Nakon što je prošle godine Ivana Miloš podigla trofej namijenjen osvajaču Challenge kupa s Bursom, ove godine u identičnoj prilici će biti još jedna blokerica hrvatske reprezentacije.

CSM Bukurešt je do finala došao s dvije pobjede protiv favorizirane Burse. Da pobjeda u gostima ostvarena ove srijede nije bila slučajna, odbojkašice iz Bukrešta potvrdile su danas pobjedom u tri seta od 3:0(25:22, 25:14 i 25:14). Sušić danas nije igrala zbog ozljede zgloba zadobivene u prvom setu prve utakmice, ali zdušno je bodrila suigračice kraj terena.

- Ovo je prvi put da je jedna rumunjska ekipa došla do finala jednog europskog natjecanja. Svi su euforični, pogotovo nakon ovakve pobjede nad Bursom, koja je prošlogodišnji osvajač ovog kupa, i koja je bila definitivno favorit na papiru. Moj zglob je bolje nego što je izgledao u prvom trenutku, već hodam i nadam se da ću kroz 10-ak dana na teren. Možda sam malo preoptimistična, jer mi se jako igra finale. Očekujemo da će biti teško, ali s ovakvom igrom iz utakmica protiv Burse ne bojimo se nikoga, pa ni Trabzona. Bilo bi lijepo dići jedan europski pehar i pridodati ga u kolekciju onima koje sam osvojila u Hrvatskoj – s veseljem u glasu poručila je iz Rumunjske hrvatska reprezentativka Tamara Sušić.

Finale Challenge kupa igrati će se za 15-ak dana. CSM Bukurešt u njemu će igrati protiv još jednog turskog kluba, Idmana iz Trabzona. Dvije utakmice dati će osvajača europskog kupa, prva utakmica igrati će se u Rumunjskoj 30. ožujka, uzvrat je 3. travnja u Turskoj.

Autor: M.Gojak

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten