Tončinić potvrdio da će klub igrati Interligu

Objavljeno: Nedjelja, 27 Svi 2012 09:46 Autor:
Odbojkašice Rijeke Odbojkašice Rijeke Foto: Lario Tus

Hrvatska i iduće sezone neće imati predstavnika u odbojkaškoj Ligi prvaka nakon što je Europska odbojkaška federacija (CEV) objavila popis sudionika.

Livio Tončinić, predsjednik ŽOK-a Rijeka, tako je očekivano ostao pri odluci da se klub ne prijavljuje za ovo natjecanje u kojem su hrvatski klubovi, točnije ŽOK Rijeka, posljednji puta igrali u sezoni 2009./2010. godine. Odustajanjem od Lige prvaka Riječanke su automatski prebačene u Challenge kup u kojem su igrale i prošle sezone.

S druge strane promjene u sistemu natjecanja u Prvoj hrvatskoj ligi iduće sezone znači da bi Riječanke od početka prvenstva trebale sudjelovati u prvenstvu, dok su proteklih godina nastupale u Interligi, te bi se naknadno priključile u doigravanju. Dakle, u teoriji Riječanke ako žele igrati Interligu i prvenstvo moraju imati kadar od barem 12 podjednakih igračica da bi se mogle natjecati u oba natjecanja. Unatoč tome Livio Tončinić, predsjednik Rijeke, samo je kratko poručio da klub namjerava igrati Interligu iduće sezone.

Kada je u pitanju Liga prvaka, kod odbojkaša će igrati 28 momčadi, a kod odbojkašica 24 ekipe. Kod odbojkaša Hrvatska nema dovoljno dobar koeficijent i može nastupiti jedino ako dobije pozvinicu što se očekivano nije dogodilo, dok kod odbojkašica nema interesa s obzirom na velike troškove nastupa u ovom natjecanju u kojem svi hrvatski klubovi kvalitetom nemaju što tražiti. Ždrijeb Lige prvaka je 29. lipnja.

 

Autor: Marko Babić