Transferi u sezoni 2012/2013 - Francuska

Objavljeno: Petak, 17 Kolovoz 2012 Autor:
Guillermo Falasca Guillermo Falasca Foto: fivb.org
Tours VB je značajno promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu. Iz Poitiersa je došao tehničar Nuno Pinheiro, novi primači su Marcus Popp (Marmi Lanza Verona, Italija), Kamil Baranek (Segrate, A2, Italija) i Emmanuel Rangodet iz Paris Volleyja.

Tours VB je značajno promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu. Iz Poitiersa je došao tehničar Nuno Pinheiro, novi primači su Marcus Popp (Marmi Lanza Verona, Italija), Kamil Baranek (Segrate, A2, Italija) i Emmanuel Rangodet iz Paris Volleyja. Nakon godinu dana u Italiji (Andreoli Latina) vratio se srednji bloker Gerald Hardy-Dessources, a iz Ajaccia je došao Stanislav Simin (srednji bloker).

Prošlogodišnji finalist i sudionik Lige prvaka Poitiers VB je zbog duga od 250.000 € izbačen iz Ligue A ( u treću ligu), a njihovo mjesto u Ligi prvaka je zauzeo Arago de Sete. U Sete su došli njemački srednji bloker Lukas Bauer (Toulouse Spacers), Milan Bencz (korektor, Roma Volley, Italija), primač Raphael Mrozek iz Chaumonta i tehničar Brice Donat iz Orangea (Ligue .

AS Cannes u novu sezonu kreće bez dugogodišnjeg trenera Laurenta Tilliea koji je preuzeo reprezentaciju Francuske. Na njegovo mjesto je došao Christophe Meneau. Uz novog trenera u klub su došli tehničar Pierre Pujol (Fart Kielce, Poljska), iz Poitiersa primač Nicholas Marechal dok je srednji bloker Jhon Wendt došao iz CNVB, Ligue B.

Iako je Beauvais formalno ispao iz lige, izbacivanjem Poitiersa, ekspresno su vraćeni. Kako se to ne bi ponovilo dovedeni su srednji blokeri Jean Stéphane Tolar (Asse Lennik, Belgija) i Jiri Kral (Piacenza, Italija), tehničar Jaroslav Skach (Berlin Recycling Volley, Njemačka) i primač Szabolcs Nemeth (Atripalda, A2, Italija).

Što se tiče kluba s Korzike, GFCO Ajaccia, došli su makedonski reprezentativac Jovica Simovski (Tourcoing Lille Metropole), tehničar Rusmir Halilović (Nantes Reze) i primač Florian Lacassie iz Beauvaisa.

U Montpellier su došli primač Ludovic Castard (Sete) i korektor Peter Nagy iz rumunjskog Remat Zalaua.

Nantes je doveo španjolskog reprezentativnog korektora Ibana Pereza iz španjolske Unicaja Almerie, tehničare Toafa Takaniku (AS Cannes) i švicarskog reprezentativca Cedrica Hominala (Tours VB), a iz Italije je došao univerzalac Jari Tuominen (finski reprezentativac)

Ugovore s Narbonneom su potpisali Giorgios Petreas (Olympiakos, Grčka), Španjolci Gustavo Delgado (primač, Unicaja, Španjolska) i Guillermo Falasca (korektor, Vibo Valentia, Italija), brazilski primač Medei (Campinas, Brazil) i sredni bloker Marc Zopie (Poitiers) , a novi je trener Gianpaolo Medei.

U Rennes su došla samo dva nova igrača, rumunjski reprezentativac Adrian Gontariu (Asseco Resovia Rzeszow, Poljska) i srednji bloker Rodney Ah-Kong (Nice).

Paris Volley je ojačao momčad s najboljim scorerom francuske lige prošle godine, korektorom Tonyjem Krolisom koji dolazi iz Nantes Rezea, primačem Andréom Ricardom Lukianetzom (Medley/Campinas, Brazil) i estonskim srednjim blokerom Ardom Kreekom (AZS Politechnika Warszawska).

Lyon je doveo samo McGiverna iz Avignona i primača Bojidara Slaveva iz Toursa, dok je Toulouse doveo samo srednjeg blokera Amerikanca Andrew Heina (Andreoli Latina, Italija).

Libero Daniel Clement (Montpellier), srednji bloker Michal Cerven (Delecta Bydgoszcz, Poljska) i primač Ivan Walter potpisali su ugovore s Avignonom.

Ugovore s novim prvoligašem Chaumont Volleyjem potpisali su bivši španjolski reprezentativac Israel Rodriguez (Castellana Grotte, Italija), Romain Vadeleux (srednji bloker, Rennes) i primač Andre Lopes (Poitiers).

U Tourcoing je zasad došao samo srednji bloker Horacio D'Almeida.

Autor: Libero

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten