Transferi u sezoni 2012/2013 - Italija

Objavljeno: Četvrtak, 16 Kolovoz 2012 Autor:
Igor Omrčen Igor Omrčen Foto: zimbio.com
Osim odlaska Igora Omrčena u Japan Macerata nije doživjela značajnije promjene. U klub su stigla samo dva igrača, primač Ivan Zaytsev (Roma Volley) i libero Hubert Henno (BBL Cuneo).

Osim odlaska Igora Omrčena u Japan Macerata nije doživjela značajnije promjene. U klub su stigla samo dva igrača, primač Ivan Zaytsev (Roma Volley) i libero Hubert Henno (BBL Cuneo).

Niti u Trentu nismo vidjeli značajnijih promjena. Došli su tehničar Giacomo Sintini (prošlu sezonu nije igrao zbog raka) i korektor Nikolay Uchikov (Pallavolo Molfetta, A2 liga)

Za razliku od Trentina i Macerate u Cuneu smo vidjeli puno promjena. Iz Sisleyja koji se ugasio stigli su tehničar Nimir Abdel Aziz, primač Oleg Antonov i srednji bloker Emanuel Kohut, iz Trentina su stigli korektor Tsvetan Sokolov i primač Dore Della Lunge. Došla su i dva libera, iz Latine Daniele De Pandis te Andrea Marchisio iz Club Italie dok je neuništivi Luigi Mastrangelo produžio ugovor.

Modena je tijekom ljeta izgledala kao ''kolodvor'' i ovogodišnja momčad nema previše veze s prošlosezonskom. Tehničar Michele Baranowicz je došao iz Cunea kao zamjena za Mikka Eskka. U klub su došla tri nova primača, iz Monze je došao Marco Molteni, Guillaume Quesque je stigao iz francuskog Montpelliera, a tu i najveća nada belgijske odbojke Sam Deroo koji je došao iz Knack Roeselarea. Ipak kao najveći ''kapitalac'' među pridošlicama ističe se korektor latvijske reprezentacije Gundars Celitans (Halkbank Ankara, Turska).

Najveće iznenađenje prošle sezone, Andreoli Latina je također bila aktivna na tržištu. Novi igrači su srednji bloker Peter Verhees (Noliko Maaseik, Belgija), primači Jeroen Rauwerdink (San Giustino), španjolski reprezentativac Sergio Noda (Città di Castello, A2) te iskusni Alberto Cisolla (Roma Volley) te libero Rossini (Monza).

Piacenza traži povratak u vrh talijanske odbojke i u tom pravcu su djelovali na tržištu. Iz Sisley Belluna su došli legendarni Alessandro Fei i slovački reprezentativa František Ogurčak, iz Monze tehničar Luciano De Cecco ali Argentinac ne bi trebao igrati prvi dio sezone zbog operacije kojoj se podvrgnuo nakon OI. Došao je i povremeni reprezentativac Italije Gabriele Maroutti (Roma Volley) i Futi Tavana (srednji bloker, Hawaii University). Još nije poznato hoće li se kubanski srednji bloker Robertlandy Simon priključiti momčadi.

U jedini klub s juga Italije, Tonno Callipo Vibo Valentiu, došli su njemački primač Denis Kaliberda (Generali Haching, Njemačka), kapetan Slovenije Tine Urnaut (San Giustino), srednji blokeri Simone Buti i Marcello Forni (oba Monza) i libero Alessandro Farina (Sisley Belluno).

Marmi Lanza Verona je potpisala korektora Maura Gavotta iz Monze, srednjeg blokera Michala Raka (Vibo Valentia), primača Francesca De Marchia (Fidia Padova), bugarskog srednjeg blokera Svetozara Gotseva (Pirin Balkanstroy, Bugarska) dok je iz švedskog Linkopinga došao australski reprezentativni tehničar Harrison Peacock.

Novi prvoligaš Sir Perugia je okupila respektabilnu momčad. Iz Noliko Maaseika stigao je nizozemski tehničar Yannick Van Harskamp, iz Padove su stigli primač Sebastian Schwartz i srednji bloker Andrea Semenzato, talijanski reprezentativni libero Andrea Giovi (San Giustino), australski korektor Thomas Edgar (Corigliano, A2) i nizozemski primač Floris Van Rekom (Dynamo Apeldoorn). Zanimljivo je da Perugiu predvodi legendarni crnogorski primač Goran Vujević.

New Mater Castellana Grotte je također novi prvoligaš i u klub je došlo čak 10 novih igrača. Tu su braća Ferreira, portugalski reprezentativci Alexandre (primač, Espinho, Portugal) i Marco (korektor, Nassau, Francuska), iz Modene su došli srednji bloker Viktor Yosifov i iskusni primač Cristian Casoli. Američki primač Jeff Menzel je došao iz španjolske Unicaje, a Ludovico Dolfo je stigao iz Sisleyja, iz Rome su stigli libero Alessandro Paparoni i korektor Giulio Sabbi (povremeni reprezentativac Italije) dok je iz Latine došao Enrico Cester (srednji bloker).

Robur Costa Ravenna je trebala ispasti iz lige ali su kupili licencu od Monze što ih je zadržalo u A1 ligi. Od novih igrača u Ravennu su došli tehničar Tsimafei Zhukouski, a pridružio mu se prošlogodišnji suigrač iz Monze, Amerikanac Sean Rooney. Tu su i srednji bloker Larry Creus (San Giustino), iskusni brazilski primač Bruno Zanuto (Medeley Campinas, Brazil), Grci Athanasios Pssaras (tehničar, Narbonne, Francuska) i Panagiotis Pelekoudas (srednji bloker, Iraklis) , Giacomo Bellei (korektor, Modena) i Crnogorac Balša Radunović (primač, Segrate).

VC Altotevere Umbro je prošlogodišnji San Giustino, a s promjenom imena došlo je do redizajna momčadi. Belgijski reprezentativac Bram Van Den Dries (korektor, Segrate), Austrijanac Marcus Guttmann (Niederosterreich, Austrija) i njemački srednji bloker Marcus Bohme (VfB Friedrichshafen), Slovenac Klemen Čebulj (ACH Volley Ljubljana) i srednji bloker Giorgio De Tongi (Sisley Belluno) su novi igrači Altoverea.

Zbog financijskih problema od natjecanja su odustali Sisley Belluno, Acqua Gabeca Paradiso Monza i Roma Volley.

Autor: Libero

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten