Trentino se zadovoljio broncom

Objavljeno: Nedjelja, 18 Ožujak 2012 21:23 Autor:
Višestruki prvaci ovaj put su se morali zadovoljiti nešto drugačijim redoslijedom u Ligi prvaka. Nakon impresivne pobjedničke serije, u polufinalu ih je zaustavio Zenit KAZAN, a razočarani Talijani učinili su jedino što su mogli – obranili ponos i krenuli u pohod na srebro što im je, na koncu, i uspjelo. Igrala su se tri „čista" seta (25-20, 25-19, 25-19) u kojoj Arkas IZMIR nije pokazao svoje najbolje lice. No, ulazak u Final Four prestižnog europskog natjecanja već je samo po sebi veliki uspjeh turske momčadi. Ova utakmica bila je savršen uvod u veliku završnicu jer je Arkas igrao vlastito finale, a popularni navijači PGE Skra, kao i obično odijeveni u crno-žute dresove, punili veliku Atlas Arenu.

Trentino nije bio u svojoj top formi, no ipak, bronca je bila u rukama. Stoytchev je bio dosta suzdržan.

- Nemam nekih velikih komentara. Sretan sam što smo još jednom došli do medalje iako nešto drugačije boje. Nadam se da ćemo se iduće godine opet naći u Final Four-u.

S turske klupe javio se Glenn Hoag.

- Danas smo pustili mlade igrače na teren kako bi i oni okusili vrhunsku odbojku te igrali protiv najboljih u svijetu. Trentino nas je pritisnuo svojim daleko poznatim snažnim servisima i jednostavno nismo mogli protiv toga. Iako nismo pobjedili, ovo je jedno veliko iskustvo za nas.