Trofej Zagreba 2013.

Objavljeno: Četvrtak, 09 Svi 2013 17:37 Autor:
Trofej Zagreba 2013 Trofej Zagreba 2013
U vremenu od 10.-12.05.2013. godine Zagrebački odbojkaški savez organizira tradicionalni međunarodni odbojkaških turnir gradskih kadetskih selekcija "Trofej Zagreba".

U vremenu od 10.-12.05.2013. godine Zagrebački odbojkaški savez organizira tradicionalni međunarodni odbojkaških turnir gradskih kadetskih selekcija "Trofej Zagreba".
U ženskoj kategoriji sudjeluju selekcije Beograda, Osijeka, Zagreba i Čapljine, a u muškoj selekcije Beograda, Osijeka, Zagreba i Kaštela.

OPĆE INFORMACIJE

Pravo nastupa imaju igrači/ce rođeni 199 6 . godine i mlađi.
Identifikacija ekipa izvršit će se na osnovu natjecateljskih iskaznica odnosno putovnica za ekipe koje dolaze izvan Hrvatske. Igrači/ce su dužni imati važeći liječnički pregled.

Natjecanje se od v ija liga i kup sustavom. Prvi dio odigrava se ligaškim jednostrukim bod sustavom. Nakon odigranog ligaškog dijela, prvoplasirana i drugoplasirana ekipa odigravaju za 1. mjesto, a trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa odigravaju za 3. mjesto.

Utakmice se odigravaju na tri dobivena seta. Kod ligaškog natjecanja za pobjedu 3:0 i 3:1 klub do biva 3 boda, za pobjedu 3:2 pobjednički klub dobiva 2 boda, a poraženi klub 1 bod. Za utakmicu izgubljen u bez borbe klubu se oduz ima 1 bod. Utakmice se odigravaju prema Pravilima igre Svjetske odbojkaške federacije.

Utakmice se igraju loptama MIKASA MVA - 200 koje osigurava organizator, a ekipe se zagrijavaju sa svojim loptama. Za sva četiri mjesta ekipe dobivaju pehare. Tri prvo plasirane ekipe dobivaju medalje. Također će biti dodijeljene pojedinačne nagrade za najboljeg igrača, najboljeg napadača i najboljeg organizatora igre